Η νέα μέρα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις νίκες Αγγελούδη και Πελετίδη

Η νέα μέρα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις νίκες Αγγελούδη και Πελετίδη
ÊÜëðç, óôï 1ï Ðåéñáìáôéêü Ëýêåéï Áèçíþí, ôçí ÊõñéáêÞ 15 Ïêôùâñßïõ 2023. ¢íïéîáí îáíÜ óôéò 7:00 ôï ðñùß ïé êÜëðåò ôùí åðáíáëçðôéêþí áõôïäéïéêçôéêþí åêëïãþí óôéò ðåñéöÝñåéåò êáé ôïõò äÞìïõò üðïõ óôïí á' ãýñï êáíÝíáò óõíäõáóìüò äåí óõãêÝíôñùóå ðëåéïøçößá ìå ðïóïóôü ìåãáëýôåñï ôïõ 43%. Áðü ôï óýíïëï ôùí 13 ðåñéöåñåéþí ôçí ðåñáóìÝíç ÊõñéáêÞ, 8 Ïêôùâñßïõ, åîåëÝãç ðåñéöåñåéÜñ÷çò óôéò 7, åíþ áðü ôïõò 332 äÞìïõò ôçò ÷þñáò åîåëÝãç äÞìáñ÷ïò óôïõò 248. Ùò åê ôïýôïõ, åðáíáëçðôéêÝò åêëïãÝò èá äéåîá÷èïýí óå 6 ðåñéöÝñåéåò êáé 84 äÞìïõò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁëÝîáíäñïò ÌðåëôÝò Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρίτη συνεχόμενη θητεία Πελετίδη στην Πάτρα, νέο πρόσωπο στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την υπόσχεση πως ο ίδιος και η ομάδα του θα δουλέψουν «για τους ανθρώπους αυτής της πόλης γιατί το αξίζουν», έδωσε φανερά συγκινημένος ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στη δήλωση που έκανε μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Σε πανηγυρικό κλίμα στο εκλογικό του κέντρο επί της οδού Βενιζέλου, ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ανέφερε αρχικά: «Η πόλη μας, η όμορφη Θεσσαλονίκη μίλησε. Οι πολίτες μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς και αυτούς που μας τίμησαν με τη ψήφο τους, αλλά και όλους αυτούς που έκαναν άλλη επιλογή. Αλλά και εκείνους που επέλεξαν την αποχή. Είναι δική μας τώρα η ευθύνη να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μας».

Ο κ. Αγγελούδης ανέφερε πως «τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας» και απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές μας, αλλά κυρίως τους υποψήφιους της ”Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη”. Αυτούς τους υπέροχους ενεργούς πολίτες που με εμπιστεύτηκαν να κάνουμε αυτή την όμορφη περιπέτεια, όμορφο ταξίδι για την πόλη μας. Αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για να είμαστε σήμερα εδώ».

Λέγοντας δε «αλλάξαμε σελίδα», ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Γράφουμε ιστορία όλοι μαζί. Για μια καλύτερη καθημερινότητα, για μεγαλύτερη φροντίδα και δράση. Για τη Θεσσαλονίκη που μας ενώνει. Τώρα ξεκινάμε. Δεν περισσεύει κανείς. Τώρα είναι η ώρα να ανταποδώσουμε στην πόλη όλα αυτά που της χρωστάμε. Θα δουλέψουμε για τους ανθρώπους αυτής της πόλης γιατί το αξίζουν. Γιατί η Θεσσαλονίκη μπορεί καλύτερα και θα το κάνουμε».

Σημειώνεται πως ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο 62ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην ιστορία του Δήμου.

Πελετίδης: Ο πατραϊκός λαός υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις του

Ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία στηρίχθηκε από το ΚΚΕ, επανεξελέγη για τρίτη φορά δήμαρχος Πατρέων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,70%, με καταμετρημένο το 98,55% των εκλογικών τμημάτων.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι «ο πατραϊκός λαός υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις του, το μέλλον των παιδιών μας, την πόλη μας» και πρόσθεσε:

«Η τεράστια προσπάθεια των συμφερόντων του συστήματος και των μηχανισμών της κυβέρνησης να απαλλαγούν από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν έγινε κατορθωτή. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, δεν μένουμε στην περιγραφή, οι ανάγκες της πόλης μας και τα βάσανα του λαού έχουν αιτίες. Μπορούμε και πρέπει να παραμερίσουμε τα εμπόδια. Ό,τι χάνουμε εμείς, το κερδίζουν οι λίγοι. Η μαχητική διεκδίκηση των δίκιων μας από την εκάστοτε κυβέρνηση θα συνεχιστεί, οι στόχοι που έχουμε βάλει για την προκοπή της πόλης, μάς χρειάζεται όλους. Δεν περισσεύει κανείς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι «η σημερινή νίκη προέρχεται από τον πατραϊκό λαό και από όλους αυτούς με τους οποίους πορευτήκαμε για χρόνια, γνωριστήκαμε, δώσαμε μάχες και θα συνεχίσουμε μαζί».

«Σε αυτό το δρόμο», συνέχισε, «θα έλθουν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ενώ όσοι έχουν καρδιά και ψυχή θα βρεθούμε στον κοινό δρόμο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να έχουμε αυτά που δικαιούμαστε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πρωτιά του Χάρη Δούκα στην Αθήνα. Μεγάλη νίκη Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης: Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ. Οφείλουμε να λάβουμε το πολιτικό μήνυμα