Η νέα «στέγη» του PlayStation

Η νέα «στέγη» του PlayStation
Photo:

H Sony Interactive Entertainment (SIE), θα έχει βάση την Καλιφόρνια και θα διοικείται από τον Andrew House.

H Sony με τη συγχώνευση της Sony Computer Entertainment και της Sony Entertainment Network δημιούργησε μια νέα εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ για την επιχείρηση του PlayStation.

H νέα επιχείρηση, Sony Interactive Entertainment (SIE), θα έχει βάση στην Καλιφόρνια και θα διοικείται από τον Andrew House, ένα μεγάλο στέλεχος της εταιρείας, ο οποίος συνέβαλε και στη δημιουργία του Playstation.

Η νέα επιχείρηση θα εγκαταστήσει τα νέα της γραφεία στο Τόκυο και το Λονδίνο μέσα στο 2016.

«Mε την ενσωμάτωση των hardware, software και των λειτουργιών του δικτύου του PlayStation, η SIE θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή και στόχος μας πλέον θα είναι να επιταχυνθεί η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης του Playstation», δήλωσε από πλευρά του, ο Andrew House.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πωλήσεις της Sony προβλέπονται να φτάσουν τα 14 δισ. δολάρια μέχρι το Μάρτιο του 2016, όπου αναμένεται να λήξει και το έτος, εκ των οποίων οι περισσότερες θα προκύψουν από το Playstation.

«Το τοπίο του παιχνιδιού αλλάζει, καθώς το δίκτυο και τα παιχνίδια έχουν σχεδόν την ίδια βάση χρηστών, ενώ τα off-line παιχνίδια δεν πλέον είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς», δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων των ιαπωνικών μετοχών της BGC Partners, Amir Anvarzadeh στο Bloomberg.

Το PlayStation υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της Sony, ενώ από το 2013 κατάφερε να πωλήσει πάνω από 35 εκατ. μονάδες. Από την άλλη, το Xbox που είναι κατασκεύασμα της Microsoft, έχει πωλήσει το ίδιο χρονικό διάστημα σχεδόν το μισό αριθμό.