Οι New York Times αποθεώνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Οι New York Times αποθεώνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!
BROOKLYN, NY - FEBRUARY 14: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks dunks during the Sprite Slam Dunk Contest on State Farm All-Star Saturday Night as part of the 2015 NBA All-Star Weekend on February 14, 2015 at Barclays Center in Brooklyn, New York. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2015 NBAE (Photo by Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images)

Ο «Greek Freak», όπως είναι το παρατσούκλι του, συνεχίζει να εντυπωσιάζει το ΝΒΑ.

Οι New York Times δημοσιεύουν ένα μεγάλο κομμάτι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τίτλο: «Άσχημα νέα για το ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να βελτιώνεται»! Αφορμή για να ασχοληθούν οι NY Times με τον Γιάννη αποτέλεσε η σπουδαία εμφάνισή του στη νίκη επί των Nets με 111-93 μέσα στο Brooklyn, όπου είχε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 4 κλεψίματα.

«Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει. Ο 21χρονος Αντετοκούνμπο, που είναι περισσότερο γνωστός ως “Greek Freak”, ήδη χρησιμοποιεί το ύψους 2.11 σώμα του ως όχημα για να κάνει τόσα πράγματα. Μπορεί να τρέξει το γήπεδο, να ελέγξει το σώμα του για να ελιχθεί ανάμεσα στους αμυντικούς, μπορεί να ποστάρει,να πάρει ριμπάουντ και να δώσει απίστευτες πάσες» αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει:

«Ο Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία καινούρια θέση, αυτή του point center, με τους Bucks. Κατεβάζει τη μπάλα, οργανώνει τους συμπαίκτες του και οι center δεν ξέρουν τι να κάνουν για αυτό. Αυτή τη στιγμή η πιο εμφανής τρύπα στο παιχνίδι του είναι η δυσκολία του να σουτάρει πίσω από την γραμμή του τριπόντου, όπου σουτάρει με 23.1%. Ανά καιρούς ωστόσο σουτάρει αρκετά καλά ώστε να αποθαρρύνει τους αντιπάλους του. ‘Νομίζω ότι φτάνει στο σημείο όπου θα βρει την λύση την επόμενη σεζόν. Ήδη το βλέπουμε στην προπόνηση».

«Μπορεί να γίνει σπουδαίος παίκτης χωρίς τζαμπ σουτ’ είπε ο Jason Kidd (σ.σ προπονητής των Bucks): ‘Πρέπει να καταλάβει ποιος είναι και τι κάνει καλά και ότι όλοι θέλουμε να σουτάρουμε καλύτερα. Δουλεύει λοιπόν σκληρά και νομίζω ότι το σουτ θα έρθει κάποια στιγμή. Υπάρχουν όμως άλλα στοιχεία του παιχνιδιού του που είναι πολύ μπροστά από το σουτ του και αυτό τον κάνει ξεχωριστό».

Υπενθυμίζεται ότι οι Μπακς έκαναν χρυσή επέκταση συμβολαίου στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς ο «Greek Freak» υπέγραψε νέο 4ετές συμβόλαιο αξίας 100 εκατ. δολαρίων, την ώρα που τη σεζόν 2016/2017 θα εισπράξει 2.995.421 εκατ. δολάρια από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ως ρούκι το 2013.