Η Nissan ανακαλεί 1,2 εκατ. αυτοκίνητα στην Ιαπωνία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κόστος της εταιρείας για τον επανέλεγχο των οχημάτων αναμένεται να φτάσει τα 222 εκατ. δολάρια.

Η Nissan Motors θα ανακαλέσει 1,2 εκατ. νέα μοντέλα αυτοκινήτων από την αγορά της Ιαπωνίας που πουλήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια μετά την ανακάλυψη ότι οι τελικοί έλεγχοί τους δεν είχαν διεξαχθεί από εγκεκριμένους ελεγκτές.

Τα οχήματα που θα ανακληθούν πουλήθηκαν την περίοδο Οκτωβρίου 2014 και Σεπετμβρίου 2017, και σε αυτά περιλαμβάνονται πολλά από τα πιο διάσημα μοντέλα όπως Serena και το Note.

Κάθε όχημα που θα επιστραφεί, θα υποστεί εξ αρχής ελέγχους σε συγκεκριμένες λειτουργίες, και το κόστος αναμένεται να φτάσει 222 εκατ. δολάρια.

Ο Hiroto Saikawa, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είπε ότι θα ερευνήσει για ποιο λόγο τα αυτοκίνητα δεν επιθεωρήθηκαν και ότι θα μισθώσει τρίτη εταιρεία για να ερευνήσει περεταίρω το θέμα.

«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το πλαίσιο ταξινόμησης και τις διαδικασίες, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι μπορούμε να είμαστε ή πόσο νέα στελέχη είμαστε», δήλωσε ο Saikawa σε συνέδριο στο Reuters. «Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πελάτες μας».

Εκτός από τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων που έχουν παραδοθεί ήδη σε καταναλωτές, η ανάκληση επηρεάζει επίσης 60.000 αυτοκίνητα που αποθηκεύτηκαν στα διάφορα εργοστάσια και στους αντιπροσώπους της εταιρείας γύρω από την Ιαπωνία.