Η NN Hellas χορηγός στο Delphi Economic Forum

«Η NN Hellas δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος.

Η NN Hellas ήταν χορηγός στο Delphi Economic Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου 2019. Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος και ο Κωνσταντίνος Κουγιουμουτζής, Γενικός Τεχνικός Διευθυντής Υγείας της ΝΝ Hellas, πήραν μέρος στα panel συζήτησης «Startups και Μεγάλες Εταιρίες στην Ελλάδα: Ο διπλός Καθρέφτης Αλλαγής» και «Κοινωνική Ασφάλιση: Προβλήματα, Προκλήσεις και Προοπτικές», αντίστοιχα.

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η NN Hellas κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην επιτυχία η εμπιστοσύνη που έδειξε το δίκτυο συνεργατών στην εταιρία. Ακόμη, μίλησε για την έμφαση που δίνει η NN Hellas στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Μαριάννα Πολιτοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε μαζί με την Ολλανδική Πρεσβεία και το Orange Grove, έναν πολύ ωραίο διαγωνισμό για start-ups σε healthtech. Ασχολούμαστε όχι μόνο με start-up εταιρίες, αλλά και με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής νοοτροπίας σε σχολικές ηλικίες, μέσω του Junior Achievement- μιας καταπληκτικής διεθνούς πρωτοβουλίας (…) Κατά τη γνώμη μου, οι ενέργειες αυτές αποτελούν προσφορά στην κοινωνία, όπου χρειάζεται να αναπτυχθεί η κατεύθυνση “βοήθεια από τον ένα στον άλλον”, κυρίως στην Ελλάδα. Ομαδικά μπορούμε να λειτουργήσουμε καλύτερα. Πιστεύω ότι η δουλειά, η οποία γίνεται στη βάση και ειδικά στις νεαρές ηλικίες είναι ακόμα πιο σημαντική από την υποστήριξη με κεφάλαια ή τη συνεργασία με start-ups».

Ο Κωνσταντίνος Κουγιουμουτζής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι ο ιδιωτικός ασφαλιστικός κλάδος μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στον δεύτερο και τρίτο πυλώνα. «Ο ιδιωτικός ασφαλιστικός φορέας παρόλο που υπέστη και ο ίδιος το PSI στις επενδύσεις του και στα ομόλογά του, ούτε αθέτησε, ούτε μείωσε τις παροχές που είχε υποσχεθεί -μέσω των ασφαλιστικών συμβολαίων- στους ανθρώπους που είχαν επιλέξει να ασφαλιστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.» Ακόμη προσέθεσε πως «Πιστεύουμε ότι ο ιδιωτικός ασφαλιστικός τομέας μπορεί να διαφυλάξει αποτελεσματικότερα τα δικαιώματα των ανθρώπων που θα τον εμπιστευθούν».

Σχετικά άρθρα