Οι Νορβηγοί ψηφίζουν Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές- Οι κορυφαίοι προορισμοί

Οι Νορβηγοί ψηφίζουν Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές- Οι κορυφαίοι προορισμοί
Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο 23 Μαΐου 2020 και εικονίζει τουρίστες στα Προπύλαια της Ακρόπολης, Αθήνα Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018. Η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας εξελίσσεται σε δυο φάσεις. Η πρώτη αφορά το εγχώριο μέτωπο και η δεύτερη το άνοιγμα των συνόρων και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό. Σε ότι αφορά το εγχώριο μέτωπο 25 Μαΐου αίρονται οι περιορισμοί για το γιώτινγκ ενώ την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ και οι κατασκηνώσεις. Την 15η Ιουνίου, ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία, προκειμένου να υποδεχθούν τους επισκέπτες του εξωτερικού. Η δεύτερη φάση της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας αφορά τις ελεύσεις επισκεπτών από το εξωτερικό. Από την 15η Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά από χώρες με καλά επιδημιολιογικά κριτήρια, και από 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Χώρες, όπως η Γερμανία η Βουλγαρία και άλλες χώρες από τα Βαλκάνια έως την Βαλτική θα αποτελέσουν εφέτος τις αγορές που θα τροφοδοτήσουν με επισκέπτες την Ελλάδα. (Υπά Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 54% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας για τις φετινές διακοπές.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα αναφορικά με τους προορισμούς που θα επιλέξουν για διακοπές οι Νορβηγοί εφέτος, σύμφωνα με με το διεθνές ταξιδιωτικό πρακτορείο Apollo. Συγκεκριμένα το 54% των Νορβηγών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τις φετινές διακοπές. Στη δεύτερη θέση είναι η Κροατία, σύμφωνα με την έρευνα. Σχεδόν το 85% των 1.500 Νορβηγών που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και να κολυμπήσουν στη θάλασσα, ως κύρια κίνητρα για διακοπές.

Στο μεταξύ εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Νορβηγούς είναι και η Πάργα για το 2021, σύμφωνα πάντα με το διεθνές ταξιδιωτικό πρακτορείο Apollo, καθώς κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα.

Τα αποτελέσματα από την έρευνα είναι τα εξής:

  1. Κρήτη,
  2. Ρόδος,
  3. Πάργα,
  4. Κροατία,
  5. Zάκυνθος

Στην έρευνα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλουν να κάνουν διακοπές σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα μικρό, οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο και όχι σε μια διεθνή μεγάλη αλυσίδα, επειδή θέλουν να συνεισφέρουν άμεσα στους ντόπιους. Αν και σχεδόν το 80% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι δεν έχουν κάνει κράτηση για τις διακοπές τους, το 70% είναι ήδη σε διαδικασία κράτησης.