Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στον «στόχο» του Τραμπ

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στον «στόχο» του Τραμπ
epa06840407 US President Donald J. Trump walks across the South Lawn of the White House to depart by Marine One, in Washington, DC, USA, 25 June 2018. Trump travels to South Carolina to attend a rally for South Carolina Governor Henry McMaster. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί τους Δημοκρατικούς σε περίπτωση που δεν στηρίξουν τη χρηματοδότηση του τείχους με το Μεξικό.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να αφήσει τις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να «βάλουν λουκέτο» αν οι Δημοκρατικοί δεν χρηματοδοτήσουν τον τοίχο που θέλει να εγείρει στα σύνορα με το Μεξικό και δεν στηρίξουν τις αλλαγές που επιθυμεί στη νομοθεσία για τους μετανάστες, στοιχηματίζοντας πως η τήρηση σκληρής γραμμής θα λειτουργήσει υπέρ των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου για τη Γερουσία.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, μια διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα μπορούσε να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα αν οι ψηφοφόροι κατηγορήσουν τους Ρεπουμπλικάνους- που ελέγχουν το Κογκρέσο- για τα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών.

«Θα ήμουν πρόθυμος να «μπει λουκέτο» στην κυβέρνηση αν οι Δημοκράτες δεν μας δώσουν τις ψήφους για την Ασφάλεια των Συνόρων, που περιλαμβάνει τον Τοίχο! Πρέπει να ξεφορτωθούμε τη Λοταρία, το Catch & Release κλπ και επιτέλους να πάμε σε ένα σύστημα μετανάστευσης που θα βασίζεται στην ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! Χρειαζόμαστε σπουδαίους ανθρώπους να έρχονται στη Χώρα μας!», έγραφε ο πρόεδρος Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι Αμερικάνοι είναι διχασμένοι κομματικά σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση και το 81% των Ρεπουμπλικάνων ενέκριναν τον τρόπο με τον οποίον ο Τραμπ χειρίζεται το θέμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει απειλήσει με «λουκέτο» αρκετές φορές από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2017, σε μια προσπάθεια να φέρει τις προτεραιότητές του για την μετανάστευση στα νομοσχέδια δαπανών του κογκρέσου, ιδιαίτερα τη χρηματοδότηση του τείχους που θέλει να χτίσει στα νότια σύνορα των ΗΠΑ. Για το συγκεκριμένο έργο έχει ζητήσει 25 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως το Κογκρέσο πρέπει να συμφωνήσει για το μέτρο που αφορά τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.