Η OpenAI «κλείνει» το μάτι στους developers και παρουσιάζει updates και νέα εργαλεία

Η OpenAI  «κλείνει» το μάτι στους developers και παρουσιάζει updates και νέα εργαλεία
OpenAI displayed on a smartphone with ChatGPT 4 seen in the background, in this photo illustration, in Brussels, Belgium, on September 20, 2023 (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία θέλει να εξελιχθεί σε επιτυχημένη πλατφόρμα για προγραμματιστές.

Η OpenAI σχεδιάζει να παρουσιάσει σημαντικές ενημερώσεις για προγραμματιστές τον επόμενο μήνα, ώστε να γίνει φθηνότερη και ταχύτερη η δημιουργία εφαρμογών λογισμικού που βασίζονται στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία του ChatGPT προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερες εταιρείες για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη αποθήκευσης μνήμης στα εργαλεία για τη χρήση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να μειώσει το κόστος για τους κατασκευαστές εφαρμογών έως και 20 φορές, αντιμετωπίζοντας μια σημαντική ανησυχία για τους συνεργάτες των οποίων το κόστος χρήσης των ισχυρών μοντέλων της OpenAI θα μπορούσε να συσσωρευτεί γρήγορα, καθώς προσπαθούν να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις αναπτύσσοντας και πωλώντας λογισμικό AI.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει νέα εργαλεία, όπως δυνατότητες όρασης που θα επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές με δυνατότητα ανάλυσης εικόνων και περιγραφής τους, με πιθανές εφαρμογές σε τομείς από την ψυχαγωγία έως την ιατρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα χαρακτηριστικά σηματοδοτούν τη φιλοδοξία της εταιρείας να επεκταθεί πέρα από μια καταναλωτική… αίσθηση σε μια εταιρεία που προσφέρει επίσης μια επιτυχημένη πλατφόρμα για προγραμματιστές, όπως οραματίστηκε ο διευθύνων σύμβουλός της Σαμ Άλτμαν. Η εταιρεία δούλευε σε σχετική αφάνεια εκτός του κλάδου της τεχνολογίας ως μη κερδοσκοπική εταιρεία που συνιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ και τον Altman το 2015. Ο Μασκ δεν κατέχει επί του παρόντος μερίδιο στην εταιρεία.

Τα νέα χαρακτηριστικά αναμένεται να παρουσιαστούν στο πρώτο συνέδριο προγραμματιστών OpenAI στο Σαν Φρανσίσκο στις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πηγές. Έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της OpenAI για να δημιουργήσουν chatbots και αυτόνομους πράκτορες με τεχνητή νοημοσύνη, που μπορούν να εκτελούν εργασίες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: