Η Oracle κερδίζει τη Microsoft στη μάχη για το Tik Tok- Οι όροι της συμφωνίας

pixabay.com

Η συμφωνία μεταξύ της ΒyteDance, ιδιοκτήτρια της TikTok και της Oracle πιθανότατα θα περιλαμβάνει ανάληψη μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά μοιάζει περισσότερο με εταιρική αναδιάρθρωση.

TikTok εγκατέλειψε τις συζητήσεις με την Microsoft για την πώληση των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ επιλέγοντας μια επιχειρηματική συνεργασία με την Oracle, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές. Η συμφωνία μεταξύ της ΒyteDance, ιδιοκτήτρια της TikTok και της Oracle πιθανότατα θα περιλαμβάνει ανάληψη μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά μοιάζει περισσότερο με εταιρική αναδιάρθρωση αντί για καθαρή πώληση, είπε μια από τις πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Οι όροι είναι υπό συζήτηση αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι η Oracle θα αποκτήσει μετοχές της νέας εταιρείας που έχει των έλεγχο των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ ενώ θα λειτουργήσει και ως τεχνολογικός εταίρος φιλοξενώντας τα δεδομένα σε cloud servers.

Οι πρώτες προσφορές για την TikTok USA ανέβαζαν την αξία της στα 25 δισ. δολάρια, αλλά αυτό αφορούσε το διάστημα πριν κινέζοι αξιωματούχοι αποφάσισαν όρια στην εξαγωγή τεχνολογίας.

Σχετικά άρθρα