Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την οικονομία

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την οικονομία

«Έριξαν» τις τιμές πετρελαίου οι ανακοινώσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας φέτος σε 2,8% από 3% τον Ιανουάριο. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι τιμές του πετρελαίου μετά από τη διήμερη άνοδό τους.

Από τις μεγάλες οικονομίες, αυτή της Ινδίας καταγράφεται στην εξαμηνιαία έκθεση της ΠΤ ότι θα έχει την υψηλότερη ανάπτυξη, ξεπερνώντας την κινεζική οικονομία που επιβραδύνεται.

Οι τιμές του μπρεντ μειώθηκαν 11 σεντς στα 65,59 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 25 σεντς στα 61,18 δολάρια. «Λαμβάνοντας υπόψη την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, κινούμαστε προς χαμηλότερες τιμές σήμερα», δήλωσε αναλυτής στη Σιγκαπούρη.

Στη Νότια Κορέα, που είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η κεντρική τράπεζα μείωσε το επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης στο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ του 1,50%, για να προστατεύσει την παραπαίουσα οικονομία της χώρας από το ξέσπασμα μίας θανατηφόρου αναπνευστικής ασθένειας.

Παρά την επιβράδυνση ασιατικών οικονομιών, το Ιράκ αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης πετρελαίου για τον Ιούλιο, μετά την ισχυρή ζήτηση του περασμένου μήνα.

Οι τιμές του αργού βρήκαν στήριξη σε μία μεγάλη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων που ενίσχυσε τις προοπτικές όσον αφορά τη ζήτηση καυσίμων το καλοκαίρι. Η αμερικανική υπηρεσία ενεργειακής πληροφόρησης ανακοίνωσε τη μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 6,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, που είναι η μεγαλύτερη μείωση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.