Η πανδημία έδωσε ώθηση στον αθλητικό τουρισμό

Η πανδημία έδωσε ώθηση στον αθλητικό τουρισμό
Το 3ο TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN δίνει το παρών στις 24-26 Σεπτεμβρίου.

Η αποχή από τις δραστηριότητες εκγύμνασης και κατ’ επέκταση από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ήταν κάτι που έλειψε, τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στο φιλοθεάμον κοινό που παρακολουθεί φανατικά τα δρώμενα από τον χώρο του αθλητισμού.

Βέβαια η περίοδος της καραντίνας είχε και τα θετικά της. Ανάγκασε πολύ κόσμο να βγει από το σπίτι, να φορέσει αθλητική περιβολή και να το ρίξει στο τρέξιμο ή το περπάτημα. Βλέποντας τα οφέλη στο σώμα τους, οι Έλληνες αποφάσισαν να αξιοποιήσουν περισσότερο εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στην καλή φυσική τους κατάσταση. Μάλιστα ένα μεγάλο ποσοστό έχει υιοθετήσει νέες πιο υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά του και σκέφτεται να λάβει μέρος ακόμη και σε αγώνες! Απόρροια αυτής της νέας τάσης είναι η αύξηση της συμμετοχής απλών πολιτών σε αθλητικά δρώμενα, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τους διοργανωτές, καθώς βλέπουν να διαμορφώνεται σταδιακά μια αθλητική κουλτούρα στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες αγαπούν το τρίαθλο

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, στις 24-26 Σεπτεμβρίου το Ρέθυμνο είναι έτοιμο να υποδεχτεί το 3ο TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN, μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas. Οι προσδοκίες είναι υψηλές και οι διοργανωτές υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις.

Η ομάδα της TRIMORE Sport Events, έχει σχεδιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα με αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα αθλητών. Επίκεντρο της διοργάνωσης θα είναι ο αγώνας ISOMAN, με Triathlon Equalized στην quarter απόστασή του και παράλληλη διεξαγωγή αγώνων τριάθλου Ολυμπιακής και μισής Ολυμπιακής (sprint) απόστασης. Θα υπάρξουν, επίσης, αγώνες κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, τρέξιμο πόλης, Kids ISOMAN, Kids Lazer Run, Kids Running Relays, ποδηλατική βραδυπορία, που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων θα ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Οι λάτρεις του τριάθλου, της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης και του τρεξίματος πόλης, τόσο από την Κρήτη, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος και το εξωτερικό, θα μπορέσουν να συνδυάσουν το “τερπνόν μετά του ωφελίμου”.  Να απολαύσουν δηλαδή τις ομορφιές της κρητικής πόλης και να ζήσουν ένα τριήμερο γεμάτο αθλητικές συγκινήσεις, ψυχαγωγία και πολιτιστικές δράσεις, με τις οικογένειες και τις παρέες τους, πιστή στο όραμα ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

«Ο κόσμος είναι διψασμένος για τέτοιου είδους γεγονότα. Ειδικά, το τελευταίο τετράμηνο έχουν μαζευτεί πολλές αθλητικές διοργανώσεις και η ανταπόκριση σε αυτές είναι μεγάλη. Η καραντίνα οδήγησε πολλούς ανθρώπους στο να στραφούν στο περπάτημα και τη γυμναστική. Με χαρά, βλέπουμε ολοένα και περισσότερο κόσμο να εμπλέκεται, κυρίως, στα δρομικά events. Επίσης να σας πω πως φέτος, σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες δεν έχουν ξανακάνει τρίαθλο!» λέει στο fortunegreece.com ο Race Director της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας.

“Να μην υπάρχουν κοινωνικοί αποκλεισμοί στον αθλητισμό”

Αξίζει να σημειωθεί ότι, φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας της TRIMORE Sport Events, πρόκειται να πραγματοποιηθούν παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με την πολύτιμη, πρόθυμη και ευγενική αρωγή του τοπικού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και του Ιππικού Ομίλου Ρεθύμνου.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι διττός και αφορά στην πλήρη συμμετοχή των ατόμων με ΔΑΦ στη διοργάνωση, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων (αθλητών, συνοδών, φορέων, θεατών) και της τοπικής κοινωνίας στο θέμα του αυτισμού. Μία από τις εξειδικευμένες δραστηριότητες, θα έχει ως αρωγό το άλογο, που λειτουργεί ως συνθεραπευτής στο πλαίσιο της θεραπευτικής ιππασίας.

«Είναι κάτι που το κάνουμε με σεβασμό και ταπεινότητα. Στόχος μας είναι να σπάσουν τα στερεότυπα και να μην υπάρχει πια αποκλεισμός. Δυστυχώς πολλοί γονείς που έχουν παιδιά με κάποιας μορφής αυτισμό, τα αποκλείουν, από ντροπή, από τις αθλητικές δραστηριότητες» επισημαίνει ο κ. Μητρόπαπας.

Προσθέτει πως το Trimore, δεν είναι ένας απλώς αγώνας, αλλά μια διοργάνωση που προάγει τον αθλητικό τουρισμό. Οι διοργανωτές έχουν προνοήσει ώστε ο συμμετέχων – επισκέπτης να λάβει ειδικές τιμές. Ειδικότερα, παρέχεται έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά για Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ εκπτώσεις έχουν εξασφαλιστεί σε ξενοδοχεία και εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων.

Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές σε τρίαθλο, κολύμπι και τρέξιμο ξεπερνούν σε κάθε κατηγορία τις 100, αριθμός που αναμένεται να ανέβει λόγω του ότι γίνονται διαρκώς κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.