Η παράσταση «Frozen» θα σε καταδιώκει για καιρό!

«Εσύ θα συγχωρούσες έναν παιδεραστή δολοφόνο;».

Γράφει ο Γιώργος Πράτανος

«Εσύ θα συγχωρούσες έναν παιδεραστή δολοφόνο;».

Αυτή η ρητορική ερώτηση παίρνει άλλες διαστάσεις για όποιον παρακολουθήσει το Frozen, το διάσημο έργο της Bryony Lavery, που υπογράφει και πρωταγωνιστεί ο Σωτήρης Χατζάκης, ενώ στους άλλους δύο ρόλους συναντάμε την Έφη Μουρίκη και τη Δέσποινα Κούρτη.

Το ανελέητο σφυροκόπημα αντιφατικών συναισθημάτων διαρκείας δύο ωρών δεν μπορεί παρά να παρασύρει τον θεατή σε ένα σπιράλ ερωτήσεων που θέτει η ίδια η ιστορία και διαπερνά τον εγκεφαλικό φλοιό σαν τρυπάνι.

Η εξαφάνιση της Ρόνα, ενός 10χρονου κοριτσιού, η καρτερία και η πίστη της μητέρας της πως θα επιστρέψει ζωντανή, η εξιχνίαση της υπόθεσης, η σύλληψη του παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνου, η οργή και το πένθος της μητέρας της, η προσπάθεια της ψυχιάτρου να μπει στο κεφάλι του δράστη αποτελούν τα γεγονότα της άβολης ιστορίας που εκτυλίσσεται στο σανίδι του Από Μηχανής Θεού.

Και μετά; Η λύτρωση μοιάζει να έχει οδυνηρό τίμημα. Η συγχώρεση, πολυτέλεια. Η κατανόηση, συνέργεια.

Ο Σωτήρης Χατζάκης στο ρόλο του Ralf εντυπωσιάζει. Σκοτεινός και κρυστάλλινος ταυτόχρονα, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Η Έφη Μουρίκη (Νάνσι) επιστρατεύει όλα τα εκφραστικά μέσα στην προσπάθειά της να αποτυπώσει το σπαραγμό και τα ηθικά διλήμματα της μοιραίας μητέρας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr