Οι πέντε τεχνολογικές startups που ποντάρει η L’Oreal

Οι πέντε τεχνολογικές startups που ποντάρει η L’Oreal

Συνεχίζονται οι επενδύσεις του γαλλικού γίγαντα των προϊόντων ομορφιάς στις νέες τεχνολογίες.

Η L’Oreal, ο γαλλικός γίγαντας των καλλυντικών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επέλεξε να επενδύσει σε πέντε τεχνολογικές startup στον κλάδο των προϊόντων ομορφιάς, μαζί με τον συνέταιρό της, τη Founders Factory, καθώς η L’Oreal εντείνει τη δραστηριοποίησή της εκεί.

Το 2012, η εταιρεία έστησε μια εσωτερική νεοφυή επιχείρηση στη Silicon Valley και τον Μάιο επένδυσε στην Founders Factory, έναν ψηφιακό incubator που συνιδρύθηκε από τον Μπρεντ Χόμπερμαν, πρώην CEO του lastminute.com

Η L’Oreal και η Founders Factory ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι επέλεξαν τις εταιρείες InsitU, Preemadonna, Tailify, Veleza και Cosmose για το επενδυτικό τους κεφάλαιο incubator, ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.

Και οι πέντε εταιρείες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και την κινητή τεχνολογία για να προωθούν τα προϊόντα τους. Η Veleza και η Cosmose έχουν ιδρυθεί από Λιθουανούς και Πολωνούς επιχειρηματίες αντίστοιχα.

Το 2015, πάνω από το 5% των πωλήσεων της L’Oreal έγινε μέσω διαδικτύου. Η ψηφιακή της ομάδα, η οποία αριθμούσε 150 άτομα πριν από πέντε χρόνια, έχει πλέον πάνω από 1.000 μέλη, ενώ μόλις το 2016 προσλήφθηκαν εκατοντάδες νέοι εργαζόμενοι.

Το 2015, η L’Oreal ξόδεψε το 25,5% του διαφημιστικού της προϋπολογισμού στις ψηφιακές πλατφόρμες επικοινωνίες, και το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές – ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή – χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για συμβουλές ομορφιάς και αγορές.