Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει πάνω από 3.000 επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει πάνω από 3.000 επιχειρήσεις

Σε δημόσια διαβούλευση η προώθηση της Επιχειρηματικότητας στην Αττική στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 03/04/2017.

Στον καθορισμό συγκεκριμένων και ουσιαστικών δράσεων που θα υποστηρίξουν το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», στοχεύει η πλατφόρμα www.attica-forum.gr την οποία έθεσε σε διαβούλευση η Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνεται ότι οι διαθέσιμοι πόροι για δράσεις επιχειρηματικότητας (κρατικών ενισχύσεων) ανέρχονται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενισχυθούν περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις (νεοφυείς, μικρομεσαίες και φυσικά πρόσωπα).

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής αποβλέπει στο να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο μέσω του οποίου οι πόροι της να κατευθυνθούν σε επιχειρήσεις και τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας ενισχύοντας την απασχόληση και την αυτοαπασχόληση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος αποτελεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή και ουσιαστική συμβολή στη δημόσια διαβούλευση φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Για αυτό τον σκοπό η Περιφέρεια, παράλληλα με το www.attica-forum.gr, θα διοργανώσει το αμέσως προσεχές διάστημα δημόσιες εκδηλώσεις και συναντήσεις με κοινωνικούς εταίρους, συλλογικούς και θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας.