Η Philip Morris συνεχίζει να «απομακρύνεται» από τα παραδοσιακά τσιγάρα

Η Philip Morris συνεχίζει να «απομακρύνεται» από τα παραδοσιακά τσιγάρα
epa03889872 A company sign is seen outside the international headquarters of the US tobacco company Philip Morris, in Lausanne, Switzerland, 30 September 2013. Philip Morris announced the same day that it would cut its Switzerland workforce by 170 jobs. EPA/LAURENT GILLIERON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναμένεται να λανσάρει το IQOS στην κρίσιμη αγορά των ΗΠΑ κάποια στιγμή από το επόμενο έτος.

Η Philip Morris International συνεχίζει να «απομακρύνεται» από τα παραδοσιακά τσιγάρα.

Η εταιρεία παραγωγής Marlboro και η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία με βάση την αξία της αγοράς έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αναμόρφωσης των δραστηριοτήτων της και εξεύρεσης νέων πηγών εσόδων, με στόχο να μεταμορφώσει την εικόνα της από προμηθευτή τσιγάρων σε μια εταιρεία που ηγείται της προσπάθειας για πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, μετέδωσε το Reuters.

Η PMI ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θέτει ως στόχο μέχρι το 2030 τα 2/3 των εσόδων της να προέρχονται από προϊόντα «χωρίς καπνό» (smoke free), όταν προηγουμένως ο αντίστοιχος στόχος ήταν το 50% επί των συνολικών εσόδων μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

«Βλέπουμε μια ρεαλιστική πορεία για να γίνουμε μια εταιρεία χωρίς καπνό με την πάροδο του χρόνου, και αυτό θα επιτευχθεί ανά αγορά», δήλωσε ο Τζάσεκ Όλτσακ, CEO της PMI.

Η PMI ανακοίνωσε επίσης νέους μεσοπρόθεσμους στόχους ετήσιας ανάπτυξης για την περίοδο 2024-2026, που περιλαμβάνουν οργανικά καθαρά έσοδα 6% έως 8%, οργανικά προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 8% έως 10% και προσαρμοσμένα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή 9% έως 11%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών και με την παραδοχή της τρέχουσας εταιρικής φορολογίας εισοδήματος.

Επίσης, στοχεύει σε αποστολές μονάδων θερμαινόμενου καπνού από 180 έως 200 δισ. μονάδες μέχρι το 2026 και όγκο αποστολών σακουλιών νικοτίνης από 800 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο κουτιά, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η PMI αναμένεται να λανσάρει το IQOS, το κύριο αντικείμενο των επενδύσεών της σε εναλλακτικές λύσεις για το κάπνισμα, στην κρίσιμη αγορά των ΗΠΑ κάποια στιγμή από το επόμενο έτος. Η κίνηση για την αμερικανική αγορά θα απαιτήσει εμπροσθοβαρείς δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com