Η ποιότητα του Horizon Worlds της Meta είναι τόσο κακή που δεν το χρησιμοποιούν ούτε οι εργαζόμενοι της εταιρείας

Η ποιότητα του Horizon Worlds της Meta είναι τόσο κακή που δεν το χρησιμοποιούν ούτε οι εργαζόμενοι της εταιρείας
Facebook logo displayed on a phone screen and Horizon logo displayed on a laptop screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on October 20, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Meta παραδέχτηκε ότι η πλατφόρμα Horizon Worlds υστερεί σε ποιότητα και χρηστικότητα.

Το metaverse συναντά δυσκολίες, ακόμη και μεταξύ των ίδιων των δημιουργών του.

Το κοινωνικό δίκτυο εικονικής πραγματικότητας της Meta, Horizon Worlds, δεν είναι δημοφιλές στους υπαλλήλους και έχει σοβαρά προβλήματα ποιότητας, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, όπως αναφέρει το The Verge.

Ο νέος αντιπρόεδρος metaverse της εταιρείας, Vishal Shah, ο οποίος αντικατέστησε τον Vivek Sharma, παρακάλεσε τους υπαλλήλους τον περασμένο μήνα να αφιερώσουν χρόνο από την ημέρα τους για να «ερωτευτούν» το Horizon Worlds, μετά από ένα άλλο μήνυμα που περιγράφει λεπτομερώς μια σειρά από προβλήματα με το προϊόν.

Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε στο headset εικονικής πραγματικότητας της Meta τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε κινητά και desktop στο εγγύς μέλλον, αλλά δεδομένων των σαφών προβλημάτων της, φαίνεται ότι η κυκλοφορία θα μπορούσε να αναβληθεί.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Shah, με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου, εξηγεί ότι η πλατφόρμα υστερεί σε ποιότητα και χρηστικότητα. «Από την έναρξη λειτουργίας στα τέλη του περασμένου έτους, είδαμε ότι η βασική θέση του Horizon Worlds -ένα σύγχρονο κοινωνικό δίκτυο όπου οι δημιουργοί μπορούν να οικοδομήσουν ελκυστικούς κόσμους- είναι ισχυρή», έγραψε.

«Αλλά επί του παρόντος η ανατροφοδότηση από τους δημιουργούς μας, τους χρήστες, τους δοκιμαστές παιχνιδιού και πολλούς από εμάς στην ομάδα είναι ότι το συνολικό βάρος των περικοπών, των προβλημάτων σταθερότητας και των σφαλμάτων δυσκολεύει πολύ την κοινότητά μας να βιώσει τη μαγεία του Horizon. Με απλά λόγια, για να γίνει μια εμπειρία απολαυστική, πρέπει πρώτα να είναι εύχρηστη και καλοδουλεμένη».

Σημείωσε ότι ειδικά η εμπειρία εισαγωγής ήταν «συγκεχυμένη και απογοητευτική» και ότι πρέπει «να εισαγάγουν τους νέους χρήστες σε κορυφαίους κόσμους που θα εξασφαλίζουν ότι η πρώτη τους επίσκεψη θα είναι επιτυχής».

Οι εργαζόμενοι πρέπει να «ερωτευτούν» το Horizon Worlds

Ωστόσο, ο βασικός δείκτης για την επιτυχία της πλατφόρμας, σύμφωνα με τον Shah, είναι το κατά πόσο η πλατφόρμα χρησιμοποιείται εσωτερικά.

«Πολλοί από εμάς δεν ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο στο Horizon, και τα dashboards μας το δείχνουν αυτό αρκετά ξεκάθαρα», δήλωσε ο Shah.

«Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν αγαπάμε τόσο πολύ το προϊόν που έχουμε φτιάξει ώστε να το χρησιμοποιούμε συνέχεια; Η απλή αλήθεια είναι ότι, αν δεν το αγαπάμε εμείς, πώς μπορούμε να περιμένουμε από τους χρήστες μας να το αγαπήσουν;».

Ο Shah είπε στους υπαλλήλους ότι «όλοι σε αυτόν τον οργανισμό θα πρέπει να κάνουν αποστολή τους να ερωτευτούν το Horizon Worlds. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να το χρησιμοποιήσετε. Μπείτε μέσα. Οργανώστε τον χρόνο σας για να το κάνετε με τους συναδέλφους ή τους φίλους σας, τόσο στα εσωτερικά builds όσο και στο δημόσιο build, ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με την κοινότητά μας».

Το metaverse χλευάστηκε νωρίτερα φέτος, όταν ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg δημοσίευσε μια ‘selfie’ του avatar του στο metaverse, προκαλώντας μαζική κριτική με πολλούς να λένε ότι τα γραφικά υπολείπονταν του επιθυμητού.

Σε απάντηση, ο Zuckerberg δημοσίευσε μια ενημερωμένη έκδοση του avatar του στο Instagram, προσθέτοντας ότι τα βελτιωμένα γραφικά θα παρουσιαστούν στο ετήσιο συνέδριο Connect της Meta στις 11 Οκτωβρίου.

Η Meta δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Πηγή: fortune.com