Η πλατφόρμα που οργανώνει το γάμο σας σε χρόνο … dt

Η πλατφόρμα που οργανώνει το γάμο σας σε χρόνο … dt

To Bookyourweddingday.com έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα του γαμήλιου τουρισμού στην Ελλάδα.

Η πρόταση γάμου είναι ίσως το δεύτερο ευτυχέστερο γεγονός που μπορεί να συμβεί στη ζωή μιας γυναίκας – μετά την απόκτηση παιδιού -αλλά και μια διαδικασία που της δημιουργεί πρόσθετο άγχος. Αφου πει το πολυπόθητο ναι, ο χρόνος αρχίζει να κυλάει αντίστροφα και η εξεύρεση ημερομηνίας καθίσταται περισσότερο θέμα τύχης και γρήγορων αντανακλαστικών, παρά σωστής οργάνωσης. Σε περίπτωση δε που ένα ζευγάρι θέλει να πραγματοποιήσει το γάμο των ονείρων του στο εξωτερικό τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Η Μαρία Ευριπίδη, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του BookΥourWeddingday.com, βλέποντας το κενό που υπήρχε στην αγορά αποφάσισε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που στόχο θα είχε να απλοποιήσει τη διαδικασία διοργάνωσης ενός πολιτικού γάμου στην Ελλάδα από ζευγάρια άλλων εθνικοτήτων. Όπως δηλώνει στο fortunegreece.com, τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από τον ρόλο της , ως Υπεύθυνη Πωλήσεων κορυφαίας αλυσίδας ξενοδοχείων στην Κύπρο, είχε ξεκινήσει την προώθηση του Wedding Market στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην πορεία διαπίστωσε ότι στην αγορά υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα καθώς ο μεγάλος χρόνος αναμονής που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ζευγάρια προκειμένου να επικυρώσουν την ημερομηνία της γαμήλιας τελετής τους συνήθως ξεπερνά τις 6-8 εβδομάδες. Η δημιουργία του BookYourWeddingDay.com ήταν μονόδρομος. “Κύριος στόχος είναι, μέσω της πλατφόρμας να εκμηδενίσουμε και να απλοποιήσουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη διοργάνωση πολιτικών γάμων στην Ελλάδα. Η ελληνική αγορά αποτελεί σύμμαχο μας σε αυτή την προσπάθεια καθώς διαθέτει όλα τα εφόδια και τις υποδομές για την περαιτέρω ανάπτυξη του BookYourWeddingDay.com”.

Στο πελατολόγιο του BookYourWeddingDay.com συγκαταλέγονται ήδη Βρετανικοί τουριστικοί οργανισμοί , αγορά από την οποία προέρχεται η μεγαλύτερη ζήτηση για τέλεση πολιτικών γάμων στην Ελλάδα. Ωστόσο, πρόσβαση στην πλατφόρμα έχουν επαγγελματίες του κλάδου αλλά και ζευγάρια από όλες τις χώρες. “Τους επόμενους μήνες το BookYourWeddingDay.com θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη καμπάνια προκειμένου να προβάλει τον γαμήλιο τουρισμό σε κοντινές χώρες αλλά και σε μακρινούς προορισμούς που επιλέγουν την Ελλάδα για την τέλεση του πολιτικού τους γάμου”.

Όσο για τα άτομα που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν πολιτικό γάμο στις μέρες μας, η κα Ευριπίδη απαντά πως είναι ζευγάρια κάθε ηλικίας και οικονομικής επιφάνειας, τονίζοντας παράλληλα πως ο γαμήλιος τουρισμός ενισχύεται από άτομα τα οποία αγαπούν τα ταξίδια, υιοθετούν εναλλακτικούς τρόπους ζωής και είναι λάτρεις των φυσικών τοπίων με κύρια προτίμηση τοποθεσίες με θέα τη θάλασσα. “Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε παρά να είναι η ιδανική επιλογή για όλους όσους επιθυμούν η σημαντικότερη ημέρα της ζωής τους να επισφραγιστεί σε ένα ειδυλλιακό και φιλόξενο τοπίο”.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του  BookYourWeddingDay.com υπάρχουν αυτοματοποιημένες υπηρεσίες ελέγχου διαθεσιμότητας ξενοδοχείων και δημαρχείων. Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα εμφανίζει τη διαθεσιμότητα των χώρων των γαμήλιων τελετών, σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους ενδιαφερομένους να προβούν σε άμεση κράτηση.  Επιπρόσθετα, γίνεται ενδελεχής έλεγχος των στοιχείων των ζευγαριών καθώς και των τουριστικών πρακτόρων (ID Validation) έτσι ώστε να αποφεύγονται οι πολλαπλές κρατήσεις που συνήθως οδηγούν σε ακυρώσεις. “Το κόστος για τη διοργάνωση ενός πολιτικού γάμου στην Ελλάδα εξαρτάται από τα πακέτα, τα οποία θα επιλέξει το ίδιο το ζευγάρι. Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίον οι περισσότεροι Βρετανοί επιλέγουν να παντρευτούν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου είναι το απαγορευτικό κόστος που καλούνται να πληρώσουν. Αντίθετα, στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Κύπρος, τα τέλη όλης της διοργάνωσης του πολιτικού γάμου και της διαμονής είναι περισσότερο προσιτά, παρά τις διαφοροποιήσεις στις  ισοτιμίες στερλίνας –ευρώ”.

Αναμφίβολλα,  η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για τέλεση γάμων στον κόσμο, λόγω της μαγευτικής θέας που προσφέρει, παρόλα αυτά η κα Ευριπίδη υποστηρίζει πως και άλλα ελληνικά νησιά μπορούν εύκολα να αναπτύξουν πεδίο δράσης στη συγκεκριμένη αγορά. Σύμφωνα με την ίδια, οι βασικοί λόγοι που ωθούν τα ζευγάρια από ξένες χώρες να επιλέξουν την Ελλάδα για την τέλεση του πολιτικού τους γάμου, είναι μεταξύ άλλων,  η τοποθεσία, η κουλτούρα που διέπει την περιοχή, αλλά και το κλίμα. “Ας μην ξεχνάμε ότι το όνειρο κάθε Αμερικανού είναι έστω μια φορά να ταξιδέψει σε ένα από τα πανέμορφα τοπία που διαθέτει η Ελλάδα. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής οι περιοχές που καταγράφουν έντονη ζήτηση είναι η Ρόδος,  η Κως, τα Ιόνια νησιά, η Κρήτη, οι Σποράδες και η Χαλκιδική. Τα στοιχεία αυτά, όμως, ενδέχεται να αλλάξουν, καθώς με την έναρξη της  λειτουργίας της, η πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com θα παρέχει τη δυνατότητα εξαγωγής αυτόματων στοιχείων σύγκρισης αναφορικά με τους δημοφιλέστερους προορισμούς”.

Αφού υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης στο γαμήλιο τουρισμό γιατί η Ελλάδα δεν κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση νωρίτερα; Η απάντηση της κ. Ευριπίδη είναι πως  αρκετά ξενοδοχεία στην Ελλάδα επενδύουν εδώ και καιρό στο wedding market με διάφορους τρόπους, ωστόσο λόγω έλλειψης συντονισμένων ενεργειών και προσπαθειών δεν υπήρχε πρωτύτερη ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα. Ένας ακόμα λόγος είναι το μεγάλο κόστος που απαιτείται για μία τέτοια διεθνή προβολή.

Λιγότεροι θρησκευτικοί γάμοι λόγω κρίσης

Σε κάθε περίπτωση η τέλεση πολιτικών γάμων στην Ελλάδα είναι ένα συχνό φαινόμενο και πραγματοποιείται από άτομα που προέρχονται από το εξωτερικό, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη “short list” των προτιμήσεων των  ζευγαριών. Εξίσου όμως συχνό φαινόμενο είναι στις μέρες μας και τα ζευγάρια που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και έχουν ελληνική καταγωγή να πραγματοποιούν πολιτικό γάμο. “Σαφώς, η κρίση έχει επιφέρει γενικότερη μείωση στον αριθμό των γαμήλιων τελετών, αυτό όμως δεν σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι ο θρησκευτικός γάμος είναι ακριβότερος σε σχέση με τον πολιτικό. Τα χρήματα τα οποία  θα δαπανηθούν τόσο για την τέλεση ενός θρησκευτικού γάμου όσο και για την τέλεση ενός πολιτικού γάμου εξαρτώνται πάντα από τις επιθυμίες και τις επιλογές των εκάστοτε ζευγαριών” λέει η κ. Ευριπίδη.

Στενή συνεργασία με ξενοδοχεία και Δήμους

Αξίζει να σημειωθεί πως στο BookYourWeddingDay.com μπορούν να λάβουν μέρος δήμοι, ξενοδοχεία καθώς και όσοι διαθέτουν άδειες χώρων για την τέλεση πολιτικών γάμων και προσδοκούν να αυξήσουν τα έσοδα τους μέσα από τον γαμήλιο τουρισμό. Μέχρι στιγμής, λαμβάνουν μέρος ξενοδοχεία και Δήμοι από 15 Ελληνικά νησιά.

Οι δήμοι, τα ξενοδοχεία, οι τουριστικοί οργανισμοί και οι διοργανωτές γάμων δεν χρειάζεται να καταβάλουν χρήματα για την προβολή τους στο BookYourWeddingDay.com, αλλά ούτε και για την εκπαίδευση που θα λάβουν από τα εξαιρετικά καταρτισμένα στελέχη μας.  Για την υπηρεσία χρεώνονται μόνο τα ζευγάρια που οριστικοποιούν την κράτηση τους με το ποσό των £100 ως τέλος κράτησης.  “Όραμα μας είναι να καθιερώσουμε το Bookyourweddingday.com στην ελληνική αγορά αλλά και διεθνώς ως το κυριότερο και δημοφιλέστερο “booking system” για όσους επιθυμούν να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στην Ελλάδα. Επιδιώκουμε, επίσης, την αύξηση των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ελληνική οικονομία. Απώτερος μας στόχος είναι, ακόμα, το Bookyourweddingday.com να αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο των Δήμων και των ξενοδοχείων, οι οποίοι επωφελούνται λόγω της δωρεάν προβολής που έχουν μέσα από τη διεθνή πλατφόρμα μας”.

Παράλληλα η διοίκηση του BookYourWeddingDay.com εξετάζει σοβαρά το σενάριο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στη μετοχική της σύνθεση προκειμένου να μεγαλώσει το μέγεθός της και να αυξήσει τις δρστηριότητές της στο εγγύς μέλλον.