Η πλουσιότερη εταιρεία της Ευρώπης έκλεισε deal αξίας 16,5 δισ. δολαρίων

Η πλουσιότερη εταιρεία της Ευρώπης έκλεισε deal αξίας 16,5 δισ. δολαρίων
epa06425276 Signage of Danish Novo Nordisk, a world leader in making insulin, in Bagsvaerd, Denmark, 23 August 2011. Media reports on 08 January 2018 state Belgian Ablynx have rejected Novo Nordisk offer to buy the company for 3,1 billion USD, or 2,6 billion euro. The Ablynx board said thney do not think the offer matches their potential and that the offer just wasn"t enough. EPA/JENS NOERGAARD LARSEN DENMARK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ώστε να καλύψει τη ζήτηση για τα δημοφιλή ενέσιμα φάρμακα για την απώλεια βάρους, όπως το Ozempic και το Wegovy.

Ο κύριος μέτοχος της Novo Nordisk ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θα αγοράσει αγοράζει έναν πάροχο παραγωγής φαρμάκων έναντι 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια θα πουλήσει τρεις βασικές εγκαταστάσεις στη μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης, με βάση την κεφαλαιοποίηση της.

Ειδικότερα, η Novo Holdings αγοράζει την αμερικανική Catalent έναντι 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά ή 63,50 δολάρια ανά μετοχή, ένα premium 16,5% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της δεύτερης την περασμένη Παρασκευή στην Wall Street.

Με τη συμφωνία η Novo θα πουλήσει τρεις εγκαταστάσεις στη Novo Nordisk αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, έναντι 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται πως η δανέζικη εταιρεία προσπαθεί να καλύψει τη ζήτηση για τα δημοφιλή ενέσιμα φάρμακα για την απώλεια βάρους, όπως το Ozempic και το Wegovy.

Η Novo Nordisk δήλωσε ότι και οι τρεις τοποθεσίες – στο Ανάγκνι της Ιταλίας, στις Βρυξέλλες και στο Μπλούμινγκτον της Ινδίας – έχουν συνεχείς σχέσεις με τη δανέζικη φαρμακοβιομηχανία και απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους.

«Επιτρέπει την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας σε κλίμακα και ταχύτητα, ενώ παρέχει μελλοντική προαιρετικότητα και ευελιξία για το υφιστάμενο δίκτυο εφοδιασμού της Novo Nordisk. Η εξαγορά αναμένεται να αυξήσει σταδιακά την ικανότητα πλήρωσης της Novo Nordisk από το 2026 και μετά», δήλωσε η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: