«Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν έγκλημα»

«Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν έγκλημα»

Όχι στην προσφυγή στις κάλπες δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών που διαψεύδει τα σενάρια επιβολής νέων μέτρων.

«Οι πρόωρες εκλογές δεν θα ήταν λάθος. Θα ήταν έγκλημα. Θα έθεταν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα και τις θυσίες που έκανε μέχρι σήμερα ο κόσμος», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στον Τύπο της Κυριακής.

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε ακόμη στις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως αυτές «δεν οδηγούν σε νέα μέτρα», κάτι που «δεν θα το άντεχε ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η κυβέρνηση».

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο επιβολής πρόσθετων μέτρων, αλλά εφαρμογής αυτών που ήδη έχουν ψηφιστεί. Η Ελλάδα σε ένα διεθνές περιβάλλον αστάθειας και αναταραχής είναι παράγοντας σταθερότητας. Και αυτό δεν μπορεί να το ανατρέψει κανένας δημαγωγός. Είναι πλεονέκτημα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και όχι να τινάξουμε στον αέρα», είπε ο κ. Μιχελάκης.

Αναφερόμενος στους συμβασιούχους, ειδικά στην καθαριότητα, που αναμένεται να αποχωρήσουν, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι «η κάλυψη ενδεχόμενων κενών όπως για παράδειγμα στον τομέα της καθαριότητας, θα μπορούσε να καταστεί δυνατή εκ των ενόντων μέσα από το θεσμό της κινητικότητας. Σε κάθε περίπτωση πάντα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσα και ποια θα είναι τα κενά που θα προκύψουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μπελτές