Η πρώτη βρετανική εταιρεία που σήκωσε 5,3 εκατομμύρια μετά το Brexit

Η πρώτη βρετανική εταιρεία που σήκωσε 5,3 εκατομμύρια μετά το Brexit

Μια healthcare startup που θα βοηθήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να εξοικονομήσει έως και 3,7 δισ. λίρες.

Δέκα ημέρες έχουν περάσει από τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος και την απόφαση του βρετανικού λαού να εγκαταλείψει την «ευρωπαϊκή οικογένεια».

Όσο τα σενάρια για τις σαρωτικές εξελίξεις που θα επιφέρει το αποτέλεσμα αυτό, τόσο στη βρετανική όσο και στη παγκόσμια, οικονομία οργιάζουν – η πρώτη χρηματοδότηση startup, ύψους 5,3 εκατ. λιρών, μετά τη Brexit εποχή αποδεικνύει πώς είναι ακόμα πιθανό οι νεοφυείς εταιρείες να σηκώσουν χρήματα.

Πρόκειται για την Network Locum, ένα management software που έχει ως στόχο να βοηθήσει τα ιατρεία και τα νοσοκομεία του NHS (το (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) να βρουν αναπληρωτές αυτοαπασχολούμενους ιατρούς, όταν υπάρχει ανάγκη.

Το λογισμικό δίνει στα νοσοκομεία και τα ιατρεία πρόσβαση σε 40.000 γιατρούς που αναζητούν εργασία και έτσι μειώνονται τα έξοδα που θα είχαν αν γραφεία ανεύρεσης εργασίας αναλάμβαναν να καλύψουν την ανάγκη αυτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το NHS δαπάνησε περίπου 3,7 δισεκατομμύρια λίρες για αναπληρωτές ιατρούς και νοσηλευτές τη χρονιά 2015-16. Ο Γραμματέας Υγείας Jeremy Hunt μάλιστα, είχε ρίξει την ευθύνη στο κόστος που χρεώνουν τα γραφεία.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης για την εταιρεία με έδρα το Shoreditch του ανατολικού Λονδίνου προήλθε απ’ το VC- BGF Ventures, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση της εταιρείας στα 8,5 εκατ. λίρες.

Η Melissa Morris, συν-ιδρύτρια και Διευθύνων Σύμβουλος της Network Locum, η οποία εργαζόταν ως σύμβουλος στο NHS δήλωσε πως είχαν αρκετές προσφορές, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο η ομάδα τρομοκρατήθηκε με το Brexit αφού κανείς τους δεν ήξερε για το τι μέλει γενέσθαι.

Η Morris, η οποία απασχολεί 45 άτομα αυτή τη στιγμή, ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα της χρηματοδότησης στο κομμάτι των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας.

Διαβάστε ακόμα: Είκοσι επιχειρήσεις τολμούν και επενδύουν εκατομμύρια λίρες στη Βρετανία