Οι πρωτοβουλίες της Eurobank για την στήριξη των εξαγωγών

Οι πρωτοβουλίες της Eurobank για την στήριξη των εξαγωγών

Δέσμευση της τράπεζας να χρηματοδοτήσει κάθε βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο που θα κατατεθεί.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα και εμείς ως Eurobank δεσμευόμαστε, πως παρά τους περιορισμούς στη ρευστότητα, δεν θα έρθει σε εμάς ούτε ένα δυνατό επιχειρηματικό σχέδιο, με προοπτικές, και δεν θα βρούμε τον τρόπο να το χρηματοδοτήσουμε» τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

«Οι ελληνικές τράπεζες, παρά τους κλυδωνισμούς και τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν προκάλεσαν, επέδειξαν θαυμαστή προσαρμοστικότητα και ήδη επιστρέφουν στην ομαλότητα και την κερδοφορία. Το ίδιο πιστεύουμε ότι μπορούν να πετύχουν και οι ελληνικές επιχειρήσεις. Και είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε κάθε ειλικρινή, υγιή επιχειρηματική προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

«Στο παγκόσμιο στερέωμα υπάρχει σήμερα διαθέσιμη ρευστότητα και ποιοτικά επενδυτικά κεφάλαια που αναζητούν υψηλές, αλλά ασφαλείς αποδόσεις σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η ρευστότητα αυτή μπορεί να στηρίξει την ανάκαμψη στην Ελλάδα, που θέλω να πιστεύω πως πια έχει κάνει τις επιλογές της και θεωρεί μονόδρομο την αναπτυξιακή πορεία, ως αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης. Μια χώρα που μπορεί και πρέπει να αλλάξει και να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων» ανέφερε επίσης ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

O κ. Ιωάννου αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις πρωτοβουλίες της Eurobank για την στήριξη των εξαγωγών.

Ειδικότερα αναφέρθηκε:

• Στο Exportgate.gr, την πλέον ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πύλη διασύνδεσης Ελλήνων εξαγωγέων με αγορές του εξωτερικού, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το ΣΕΒ και τους τρεις μεγαλύτερους εξαγωγικούς φορείς, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ).

• Στη πρωτοβουλία της Τράπεζας, «GoInternational» που «τρέχει» επιτυχώς από το 2010 και είναι η κεντρική δράση για τη στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων στις διεθνείς αγορές. Πρόσφατα διοργανώθηκε το «GoinCrete» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GoInternational. «Εκεί, με τη συμβολή σημαντικών φορέων που έμπρακτα στηρίζουν τις ελληνικές εξαγωγές, όπως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), αλλά και με τις νέες μεγάλες συμμαχίες με σημαντικούς παίκτες του εξωτερικού, φέραμε κοντά, περισσότερους από 100 εξαγωγείς και περισσότερους από 50 διεθνείς αγοραστές.

• Στις νέες μεγάλες συμμαχίες με ισχυρούς διεθνείς οργανισμούς, όπως η μεγάλη ισπανική τράπεζα Santander. Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και το IFC.

• Στη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.