Οι ρυθμιστικές αρχές μόνο εμπόδιο για το Prime Air της Amazon

Οι ρυθμιστικές αρχές μόνο εμπόδιο για το Prime Air της Amazon

Ο CEO της Amazon Jeff Bezos θεωρεί πως πολύ σύντομα τα drones του προγράμματος θα είναι ένα πολύ συνηθισμένο θέαμα πάνω από τις πόλεις.

Η εποχή που τα drones της Amazon θα κατακλύσουν τους αιθέρες των πόλεων μπορεί  να αργεί ακόμα, αλλά  όπως αναφέρει ο CEO της Jeff  Bezos, οι ιπτάμενες μηχανές του προγράμματος Prime Air θα γίνει τελικά ένα τόσο συνηθισμένο θέμα, όσο είναι σήμερα τα φορτηγά των μεταφορικών εταιρειών και των ταχυδρομείων.

Ο επικεφαλής της Amazon, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, παραδέχθηκε πως τα μεγάλα προβλήματα που παραμένουν για την πλήρη υλοποίηση του προγράμματος δεν αφορούν την τεχνολογία των drones αλλά τους περιορισμούς που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Οι αρμόδιες αρχές στη Βρετανία, που καθορίζουν τους νόμους για την χρήση των drones πάνω από τις κατοικημένες περιοχές, είναι σύμφωνα με τον Bezos από τις πιο φιλόξενες για το Prime Air  σε όλο τον κόσμο. Και αυτό καθώς έχουν καταφέρει να  «προχωρήσουν αρκετά» και να είναι πολύ «ενθαρρυντικές» με τη νέα τεχνολογία.

Όσο για τις αντίστοιχες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ο CEO της Amazon θεωρεί πως «πλησιάζουν» επιτέλους προς τις Βρετανικές. Άλλωστε, τον περασμένο Μάρτιο παραχώρησαν άδεια στην Amazon να δοκιμάσει τα drones της στους ουρανούς των πόλεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Amazon ζήτησε επίσημα, τον προηγούμενο μήνα, να οριστούν ειδικές εναέριες ζώνες πάνω από τις πόλεις αποκλειστικά για την χρήση των εμπορικών drones.