Η Ρωσία καλοπληρώνει τους στρατιώτες που μάχονται στην Ουκρανία – αλλά και πάλι δεν βρίσκει εθελοντές

Η Ρωσία καλοπληρώνει τους στρατιώτες που μάχονται στην Ουκρανία – αλλά και πάλι δεν βρίσκει εθελοντές
epa10800104 Russian soldiers attend the International Military-Technical Forum 'Army-2023' held at the Patriot Park in Kubinka, outside Moscow, Russia, 14 August 2023. The International Military-Technical Forum 'Army-2023' is held from 14 to 20 August 2023 at Patriot Expo, Kubinka Air Base and Alabino military training grounds. EPA/YURI KOCHETKOV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD)" είναι απίθανο η Ρωσία να πετύχει τους στόχους της για τη στρατολόγηση εθελοντών στις τάξεις της».

Οι πληρωμές της Ρωσίας σε πολλούς από τους στρατιώτες της υπερδιπλασιάστηκαν από την έναρξη της εισβολής της, όμως και πάλι αδυνατεί να στρατολογήσει όσους μαχητές θέλει, σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD) ανέφερε σε ενημέρωση πληροφοριών την Τρίτη ότι «η στρατιωτική θητεία στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει γίνει όλο και πιο προσοδοφόρα μετά την εισβολή».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 4 Φεβρουαρίου 2022, 20 ημέρες προτού ξεκινήσει την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, ότι ένας υπολοχαγός λάμβανε 81.200 ρούβλια (περίπου 849 δολάρια) το μήνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, ο Πούτιν είπε ότι οι μισθοί των στρατιωτών πολύ κάτω από αυτόν τον βαθμό θα ήταν υπερδιπλάσιοι, λέγοντας ότι οι εθελοντές στρατιώτες θα λαμβάνουν 195.000 ρούβλια (περίπου 2.039 δολάρια) το μήνα.

Μέχρι στιγμής, πολλοί κατώτεροι βαθμοφόροι που υπηρετούν στην Ουκρανία κερδίζουν περισσότερα από 200.000 ρούβλια (2.091 δολάρια) το μήνα, που είναι πάνω από 2,7 φορές ο μέσος όρος ενός ρωσικού μισθού, ο οποίος είναι γύρω στα 72.851 ρούβλια (761 δολάρια), δήλωσε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι πολύ πιθανό ο μισθός και οι πρόσθετες παροχές να αποτελέσουν ένα ισχυρό κίνητρο, ειδικά για εκείνους από τις φτωχότερες περιοχές της Ρωσίας», πρόσθεσε το MOD.

«Ωστόσο, είναι απίθανο η Ρωσία να πετύχει τους στόχους της για τη στρατολόγηση εθελοντών στις τάξεις της».

Η Ρωσία έχει κάνει μία μεγάλη κινητοποίηση μαχητών από την έναρξη της εισβολής, κηρύσσοντας «μερική κινητοποίηση» 300.000 εφέδρων τον Σεπτέμβριο.

Αυτό οδήγησε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις και είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνδρες σε ηλικία μάχης να εγκαταλείψουν τη χώρα, αποδεικνύοντας την έλλειψη όρεξης πολλών Ρώσων να βρεθούν στο πεδίο της μάχης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία επικεντρώνεται στη στρατολόγηση μεταναστών από την Κεντρική Ασία για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Η Ρωσία προσπάθησε επίσης να στρατολογήσει εθελοντές από το γειτονικό Καζακστάν, προσφέροντας ένα μπόνους σε 495.000 ρούβλια, που είναι περίπου 5.200 δολάρια.

Η χώρα άλλαξε επίσης πρόσφατα τους κανόνες στρατολόγησης για να αποκτήσει περισσότερους μαχητές. Τον Ιούλιο, ο Πούτιν αύξησε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορούν να στρατολογηθούν οι άνδρες, από 27 σε 30 έτη, και άλλαξε επίσης τους κανόνες, ώστε οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί να είναι πλέον επιλέξιμοι για γενική επιστράτευση ακόμα και αν είναι ηλικίας 70 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: