Η Rosneft διεμβολίζει τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Η Rosneft διεμβολίζει τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου
epa05665450 The logo of the 'Rosneft' petroleum company on the wall of its headquarters in Moscow, Russia 08 December 2016. Media reports on 07 December 2016 citing Kremlin state Russia has completed the privatization for 19,5 per cent of Rosneft. EPA/MAXIM SHIPENKOV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο CEO της ρωσικής εταιρείας ζήτησε να βρεθεί ένας μηχανισμός εξόδου από την αρχική συμφωνία.

 

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft ζήτησε από το ρωσικό Υπουργείο Ενέργειας να εγκρίνει έναν ευέλικτο μηχανισμό εξόδου από την συμφωνία με τον ΟΠΕΚ, μόλις λήξει η ισχύς της.

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν ζήτησε από τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, στις συνομιλίες που θα γίνουν με τους εταίρους και στις οποίες θα τέθει το θέμα της παράτασης της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, να μελετηθεί η δημιουργία ενός ευέλικτου μηχανισμού εξόδου από την συμφωνία, μόλις λήξει η ισχύς της.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την συνάντηση που είχε με τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παρατείνει την συμφωνία έως την 31η Μαρτίου 2018.

Πηγές: interfax, Ria Novosti