Η Ruth Bader Ginsburg έδωσε την καλύτερη επαγγελματική συμβουλή που έχετε ακούσει ποτέ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πριν από τέσσερα χρόνια, η ίδια γράφοντας ένα άρθρο στους New York Times, μοιράστηκε τις πολύτιμες συμβουλές της για τη ζωή.

Η κορυφαία γυναίκα δικαστής του Αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, και υπέρμαχος των δικαιωμάτων της γυναίκας, Ruth Bader Ginsburg, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών πριν από μερικές ημέρες, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, άφησε όμως πίσω της ένα τεράστιο έργων με το οποίο επηρέασε τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων.

Πριν από τέσσερα χρόνια, η ίδια γράφοντας ένα άρθρο στους New York Times, μοιράστηκε τις πολύτιμες συμβουλές της για τη ζωή.

«Μια ακόμη ερώτηση που δέχομαι συχνά όταν μιλάω δημόσια: «Έχετε κάποια καλή συμβουλή που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;» Ναι, έχω. Είναι μια συμβουλή από την ξύπνια πεθερά μου, μου την έδωσε την ημέρα του γάμου μου. «Σε κάθε καλό γάμο», μου είπε, «βοηθάει μερικές φορές να κάνεις και λίγο την κουφή». Ακολούθησα αυτή τη συμβουλή με προσοχή και όχι μόνο μέσα στο σπίτι κατά τα 56 χρόνια της υποδειγματικής συζυγικής μου σχέσης. Την εφάρμοσα επίσης σε κάθε χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του Ανώτατου Δικαστηρίου. Όταν λέγεται μια επιπόλαιη ή σκληρή και άκομψη κουβέντα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάψεις να ακούς, να μη δίνεις σημασία. Το να αντιδρά κάποιος σε κατάσταση θυμού ή ενόχλησης δεν τον ωφελεί στο να γίνει πειστικός.»

Αυτή η συμβουλή της Ruth Bader Ginsburg, το να αδιαφορείς κάνοντας πως δεν ακούς, είναι με βεβαιότητα η καλύτερη τοποθέτηση που θα μπορούσε κανείς να σου δώσει για τα επαγγελματικά σου, ενώ επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό.