Η Ryanair προβλέπει κέρδη καθώς οι κρατήσεις επιστρέφουν

Η Ryanair προβλέπει κέρδη καθώς οι κρατήσεις επιστρέφουν
epa07341881 (FILE) - epa07129514 An image taken through a window showing a Ryanair passenger plane preparing to take off at the airport Malaga, Spain, 27 October 2018(issued 04 February 2019). Ryanair reported on 04 February, that it had made a 22.88 million US dollar loss in the third quarter. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι απώλειες του πρώτου τριμήνου της εταιρείας με έδρα το Δουβλίνο ανήλθαν στα 273 εκατ. ευρώ .

«Φρένο» στις απώλειες αναμένει να βάλει η Ryanair καθώς η χαλάρωση των περιορισμών οδηγεί στην αύξηση των πτήσεων προς τους κλασικούς καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης.

Ο μεγαλύτερος low-cost αερομεταφορέας της περιοχής αναμένεται να ρεφάρει ή να σημειώσει μικρές απώλειες για το 12μηνο που κλείνει τον επόμενο Μάρτιο, υποθέτοντας ότι η διάθεση των εμβολίων θα παραμένει ικανή ώστε να περιορίσει την πανδημία, ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα.

Οι απώλειες του πρώτου τριμήνου της εταιρείας με έδρα το Δουβλίνο ανήλθαν στα 273 εκατ. ευρώ.

Η Ryanair αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα καθώς προσπαθεί να καλύψει τη ζήτηση και να κερδίσει μερίδιο αγοράς εν μέσω της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην τελευταία ενημέρωση της εταιρείας, δήλωσε ότι ο αριθμός των επιβατών θα πρέπει να υπερβεί τα 90 εκατ. το 2022, αφού προηγουμένως προέβλεπε ότι θα ήταν στο χαμηλότερο άκρο των 80 έως 120 εκατ.

«Ελπίζουμε στο τρίτο τρίμηνο να βγάλουμε κέρδος», δήλωσε ο επικεφαλής του οικονομικού της τμήματος, Νιλ Σόραχαν, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg. «Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα είναι αυτό το τελικό αποτέλεσμα, αλλά έχουμε πολλές ελπίδες καθώς μπαίνουμε και στο φθινόπωρο. Η Γερμανία και η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι πολύ δυνατές αγορές», είπε.

Οι απώλειες της Ryanair για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο διευρύνθηκαν από τα 185 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα καθώς προσπάθησε να αξιοποιήσει την κίνηση του Πάσχα η οποία, ωστόσο, απέτυχε να υλοποιηθεί.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι πιλότους τα επόμενα τρία χρόνια θα προσλάβει 2.000 για να πιλοτάρουν 210 νέα αεροσκάφη Boeing Co. 737 Max που άρχισε να προμηθεύεται τον Ιούνιο.