Η Samsung μόλις έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Samsung μόλις έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την Τεχνητή Νοημοσύνη
Photo:

Η εταιρεία εξαγόρασε μια από τις πιο γνωστές πλατφόρμες του χώρου στις ΗΠΑ.

Η Samsung ανακοίνωσε την Πέμπτη της εξαγορά της Viv Labs, μιας πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης η οποία διοικούνταν από τον συν-δημιουργό της γνωστής Siri της Apple.

Σε ανακοίνωσή της η Samsung γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να ενσωματώσει την πλατφόρμα της Viv στην επόμενη γενιά των Galaxy κινητών και να επεκτείνει τη λειτουργία φωνητικών εντολών σε συσκευές σπιτιού και έξυπνες wearable τεχνολογίες.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

Όλες οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν ήδη μπει σε έναν αγώνα δρόμου προς την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό να καταστήσουν την επικοινωνία των καταναλωτών με τις συσκευές τους ακόμη πιο άμεση.

Η Google ήδη θεωρείται ο κυρίαρχος στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης ενώ οι Amazon, Apple και Microsoft έχουν ήδη λανσάρει τις δικές τους υπηρεσίες φωνητικών εντολών.

Η Samsung σκοπεύει πλέον να διαφοροποιήσει εντελώς τις συσκευές της από άλλες που κυκλοφορούν στην αγορά. Είτε πρόκειται για κινητά, είτε για ψυγεία!

Η συγκεκριμένη εξαγορά έρχεται μετά την εξαγγελία της κυκλοφορίας των κινητών Pixel της Google, τα οποία έχουν ενσωματώσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας από τις συσκευές Android.