Η Silicon Valley αντεπιτίθεται στα σχέδια Τραμπ κατά των μεταναστών

Η Silicon Valley αντεπιτίθεται στα σχέδια Τραμπ κατά των μεταναστών

Ομαδική προσφυγή κατά του διατάγματος Τραμπ ετοιμάζουν δεκάδες τεχνολογικές εταιρείες

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό τομέα των ΗΠΑ ετοιμάζονται να προσφύγουν ομαδικά στη Δικαιοσύνη κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν σήμερα πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση.

Περισσότερες από 20 επιχειρήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια συγκέντρωση προκειμένου να συζητήσουν τις επιλογές που έχουν για να αμφισβητήσουν νομικά το διάταγμα, το οποίο ενέχει τον κίνδυνο να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε έναν τομέα όπου απασχολούνται χιλιάδες μετανάστες και υπήκοοι ξένων χωρών.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς όμως η στρατηγική θα είναι πιθανόν παρόμοια με εκείνη της υπόθεσης του iPhone του Σαν Μπερναντίνο» είπε, υπό καθεστώς ανωνυμίας, εργαζόμενος του τεχνολογικού τομέα που είναι ενήμερος για την εξέλιξη των συζητήσεων.

Οι αρχές είχαν επιχειρήσει να υποχρεώσουν την Apple να βοηθήσει την αστυνομία να ανοίξει τα αρχεία ενός iPhone το οποίο ανήκε στον έναν από τους δράστες της επίθεσης με 14 νεκρούς στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας το 2015. Ο όμιλος είχε απορρίψει το αίτημα και πολλές επιχειρήσεις του τεχνολογικού τομέα είχαν σπεύσει στο πλευρό του αποστέλλοντας μια επιστολή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υποστηρίξουν τα επιχειρήματά της (υπερασπιστικό υπόμνημα- amicus brief).

Μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται να παραστούν στη εν λόγω συνάντηση είναι η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η Netflix, η Airbnb και το Twitter, σύμφωνα με αυτήν την πηγή.

Και άλλες επιχειρήσεις έχουν κληθεί όπως η Adobe Systems, η Dropbox, η Etsy, η Yelp, η Mozilla, η Pinterest, το Reddit, η Salesforce, η SpaceX και η Zynga.

Στις συζητήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν «πολλά» μέλη μιας ένωσης εταιρειών του τεχνολογικού τομέα με έδρα την Ουάσιγκτον, έγινε επίσης γνωστό από την πηγή.

Διαβάστε ακόμη: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ παίρνουν ανοιχτά θέση κατά του Τραμπ