Η συμφωνία για το Ιράν γκρέμισε τα χρηματιστήρια σε Ντουμπάι και Κατάρ

Η συμφωνία για το Ιράν γκρέμισε τα χρηματιστήρια σε Ντουμπάι και Κατάρ
Investors follow the stock market activity on a monitor at the Doha Securities Market in Doha on September 16, 2008. Global equities tumbled for a second day running today as anxious investors waited to see if US insurance giant American International Group (AIG) would suffer the same fate as bankrupt US investment bank Lehman Brothers. AFP PHOTO/KARIM JAAFAR (Photo credit should read KARIM JAAFAR/AFP/Getty Images)

Πετρέλαιο και πυρηνική συμφωνία για την Τεχεράνη δοκιμάζουν τις πετρελαϊκές μοναρχές της Μέσης Ανατολής.

Η συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου και η είδηση για την επίτευξη συμφωνίας της Δύσης με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα αποτέλεσαν τις αιτίες για μια ισχυρή πτώση 6% στα χρηματιστήρια του Κατάρ και του Ντουμπάι. Επιπλέον, το χρηματιστήριο του Αμπού Ντάμπι υποχώρησε κατά 4,5% και αυτό του Κουβέιτ κατά 2,3%.

Η άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν, μετά την έναρξη της εφαρμογής της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων, θα επιτρέψει την επιστροφή της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην αγορά πετρελαίου, η οποία είναι ήδη κορεσμένη από πληθώρα προσφοράς.