Η συνεχόμενη πίεση στις τιμές των ομολόγων φέρνει νέα άνοδο στις αποδόσεις

Η συνεχόμενη πίεση στις τιμές των ομολόγων φέρνει νέα άνοδο στις αποδόσεις
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διατηρείται η πίεση στις τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου να επιστρέφει στα επίπεδα Ιανουαρίου 2019.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 2,87% από 2,84% χθες, έναντι 0,77% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,07% από 2,04% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0862 δολ. από το επίπεδο των 1,0826 δολ. που άνοιξε η αγορά. Θετική επίπτωση είχαν στο δολάριο και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Η ισοτιμία ευρώ/δολάριο υποχώρησε νωρίς το πρωί σε χαμηλό (1,0812 δολ.) πλέον του ενός μήνα. Αρνητική επίπτωση έχει στο ευρώ η απομάκρυνση της πιθανότητας ανακωχής στον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τις σχετικές δηλώσεις τού Προέδρου της Ρωσίας.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0826 δολ.