Η συνεργασία τριών αυτοκινητοβιομηχανιών έφερε νέο επαγγελματικό μοντέλο

Η συνεργασία τριών αυτοκινητοβιομηχανιών έφερε νέο επαγγελματικό μοντέλο

Η επίσημη πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για το Σαλόνι της Γενεύης, το Μάρτιο του 2016.

Οι συνεργασίες στον χώρο του αυτοκινήτου είναι αναγκαίες προκειμένου να μειωθούν τα κόστη εξέλιξης και κατασκευής των νέων μοντέλων. Ο γαλλικός όμιλος PSA (Peugeot-Citroen) και η ιαπωνική φίρμα Toyota, έκαναν μια ακόμη συνεργασία που σχετίζεται με ένα νέο επαγγελματικό μοντέλο τελευταίων προδιαγραφών.

Μάλιστα, η νέα πρόταση για εμπορικούς λογούς, φέρει τρεις διαφορετικές ονομασίες. Η Peugeot το ονόμασε Traveller, η Citroën Spacetourer και η Toyota Proace.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε επιβατικές MPV εκδόσεις για ιδιωτική χρήση, καθώς και σε επαγγελματικές για μεταφορές επιβατών. Η επίσημη πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για το Σαλόνι της Γενεύης, το Μάρτιο του 2016, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα ξεκινήσει και η εμπορική διάθεση των τριών μοντέλων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε αυτά τα τρία νέα μοντέλα που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Toyota. Αυτή η συμφωνία μας έδωσε το έναυσμα για την εξέλιξη και παραγωγή μίας νέας αποδοτικής πλατφόρμας, προσφέροντας στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο σύγχρονα τεχνολογικά προϊόντα που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία τους», σημείωσε ο Πατρίς Λούκας, επικεφαλής στο τομέα Προγραμματισμού και Στρατηγικής στον όμιλο PSA.

H συνεργασία των εταιρειών ξεκίνησε το 2012, ενώ η συμφωνία προβλέπει να συνεχισθεί και στις επόμενες γενιές του μοντέλου έως και το 2020. Το νέο μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της PSA, στο Sevelnord, στην Valenciennes της Γαλλίας.