Η Συρία καταγγέλλει βομβαρδισμούς από το Ισραήλ σε Δαμασκό και Χαλέπι

Η Συρία καταγγέλλει βομβαρδισμούς από το Ισραήλ σε Δαμασκό και Χαλέπι
epa07910520 A picture taken from Turkish territory shows smoke rising from targets inside Syria during bombardment by Turkish forces at Ras al-Ein town, as seen from Ceylanpinar, in Sanliurfa, Turkey, 10 October 2019. Turkey has launched an offensive targeting Kurdish forces in north-eastern Syria, days after the US withdrew troops from the area. EPA/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα κλιμάκωση των ενόπλων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Νέα κλιμάκωση των ενόπλων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη Συρία να υποστηρίζει την Πέμπτη οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν ταυτόχρονες πυραυλικές επιθέσεις στα αεροδρόμια της πρωτεύουσάς της Δαμασκού και της βόρειας πόλης του Χαλεπιού, προκαλώντας ζημιές στους διαδρόμους προσγείωσης και θέτοντας εκτός λειτουργίας και τα δύο σημεία.

Μια συριακή στρατιωτική πηγή που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA δήλωσε ότι «εκρήξεις πυραύλων» έπληξαν ταυτόχρονα τα δύο αεροδρόμια, σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τον πόλεμο του Ισραήλ με τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τέτοιες αναφορές.

Το Reuters υποστηρίζει πως το Ισραήλ διεξάγει εδώ και χρόνια πλήγματα εναντίον στόχων που έχει χαρακτηρίσει ως συνδεόμενους με το Ιράν στη Συρία, μεταξύ άλλων εναντίον των αεροδρομίων του Χαλεπιού και της Δαμασκού.

Πηγές ανέφεραν ότι τα πλήγματα στα αεροδρόμια αποσκοπούν στη διακοπή των ιρανικών γραμμών ανεφοδιασμού στη Συρία, όπου η επιρροή της Τεχεράνης έχει αυξηθεί από τότε που άρχισε να υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.

Υψηλοί τόνοι του Ιράν και του Ισραήλ

Τα πλήγματα της Πέμπτης έγιναν μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, στη Συρία.

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να εξοντώσει την οργάνωση της Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τη φονικότερη επίθεση κατά αμάχων στην ιστορία του, το περασμένο Σάββατο.

Η Τεχεράνη πανηγύρισε για τις επιθέσεις της Χαμάς, αλλά αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από αυτές.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του Ιράν και σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Αμιραμπντολαχιάν είπε πως οι επιθέσεις στο Ισραήλ ήταν αποκλειστικά των Παλαιστινίων. Ακόμα, υποστήριξε πως το Ισραήλ επιδιώκει «γενοκτονία» με την πολιορκία στη Γάζα και δήλωσε ότι «ο πόλεμος στη Γάζα δεν είναι απλά πόλεμος των σιωνιστών κατά της Χαμάς. Είναι πόλεμος ενάντια σε όλους τους Παλαιστίνιους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: