Ιράν: Το Ισραήλ επιδιώκει «γενοκτονία» με την πολιορκία της Γάζας

Ιράν: Το Ισραήλ επιδιώκει «γενοκτονία» με την πολιορκία της Γάζας
epa10914539 Israeli soldiers patrol the street in Sderot, southern Israel, 12 October 2023. More than 1,200 Israelis have been killed and over 2,800 others injured, according to the Israel Defense Forces (IDF), since the Islamist movement Hamas launched attacks on Israel from the Gaza Strip on 07 October. More than 3,000 people, including 1,500 militants from Hamas, have been killed and thousands injured in both Gaza and Israel since the conflict erupted, according to Israeli military sources and Palestinian officials. EPA/MARTIN DIVISEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν είναι μόνο πόλεμος των Σιωνιστών εναντίον της Χαμάς, αλλά πόλεμος εναντίον όλων των Παλαιστινίων», δήλωσε ο Αμιραμπντολαχιάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιδιώκει «γενοκτονία» με την επιβολή πολιορκίας στη Γάζα, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Σήμερα, η συνέχιση των εγκλημάτων πολέμου από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τους Σιωνιστές εναντίον των αμάχων της Γάζας, με την πολιορκία, την διακοπή του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος και την άρνηση εισόδου φαρμάκων και τροφίμων, έχει δημιουργήσει συνθήκες όπου οι Σιωνιστές επιδιώκουν τη γενοκτονία όλων των ανθρώπων στη Γάζα», δήλωσε ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο πόλεμος που παρακολουθούμε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι μόνο πόλεμος των Σιωνιστών εναντίον της Χαμάς, είναι ο πόλεμος των Σιωνιστών εναντίον όλων των Παλαιστινίων».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει ορκιστεί αντίποινα για τη φονική επίθεση της Χαμάς το σαββατοκύριακο.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας ξεκινά μια περιφερειακή περιοδεία, κατά την οποία θα μεταβεί στο Ιράκ και στον Λίβανο, για να συζητήσει για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: