Η συσκευή που κάνει το κλιματιστικό σας εξυπνότερο με ένα γελοιωδώς απλό τρόπο

Η συσκευή που κάνει το κλιματιστικό σας εξυπνότερο με ένα γελοιωδώς απλό τρόπο

Η πρόταση της γερμανικής tado δεν βασίζεται στην ανώτερή της τεχνολογία αλλά σε μια πάρα πολύ έξυπνη ιδέα.

Η tado είναι μια startup από τη Γερμανία που έχει θέσει ως στόχο να κάνει εξυπνότερα και πιο αποδοτικά τα συστήματα κλιματισμού στις χώρες της Ευρώπης. Η νέα της πρόταση βασίζεται πάντως περισσότερο σε μια πολύ έξυπνη ιδέα παρά σε μια εντυπωσιακή τεχνολογική πρόταση.

Το Smart AC Control  βασίζεται σε μια απλή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που εντοπίζει πότε ο χρήστης εγκαταλείπει ή πλησιάζει να επιστρέψει στο σπίτι του και κλείνει το air condition στην διάρκεια της απουσίας του. Το νέο gadget συνδέεται ασύρματα με το κλιματιστικό, ενώ ο έλεγχός του γίνεται με το χειριστήριο του κλιματιστικού συστήματος.

Με τον απλό αυτό τρόπο λειτουργίας η tado υπολογίζει πως μπορεί να εξοικονομεί 40% της ηλεκτρικής ενέργειας. Η τιμή του μάλιστα είναι μόλις 200 δολάρια, την ώρα που ο άμεσος ανταγωνιστής της tado, η εταιρεία Nest που ανήκει στην Google, πουλά τον δικό της θερμοστάτη για 240 δολάρια Το Smart AC Control είναι συμβατό με το 85% των κλιματιστικών συσκευών σε όλο τον κόσμο.

Η tado είναι μια από τις πολλές εταιρείες σε όλον τον κόσμο που επιθυμεί να εκμεταλλευθεί τις νέες τεχνολογίες για την πραγματοποίηση μιας τεχνολογικής επανάστασης πάνω στις οικιακές συσκευές. Η νέα της πρόταση περνά για πρώτη φορά τα όρια της Ευρώπης και απευθύνεται και στο κοινό της Αμερικής, ελπίζοντας πως μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς θα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην προτίμηση του κοινού.