Η Sony εξαγοράζει το μερίδιο του Μάικλ Τζάκσον στην ΕΜΙ με στόχο την πλήρη κυριότητα

Η εταιρεία κατέβαλε 287,5 εκατ. δολάρια για να εξαγοράσει τις υπόλοιπο των μετοχών του διάσημου τραγουδιστή.

Η Sony Music δημοσίευσε χθες τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο, όπου αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία προέβη στην απόκτηση του μεριδίου 21,5% της EMI Music Publishing που κατείχε ο Μάικλ Τζάκσον. Αυτό αυτομάτως οδηγεί την Sony σε πλήρη κυριότητα της εταιρείας.

Η δισκογραφική κατέβαλε το ποσό των 287,5 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει τις υπόλοιπο των μετοχών της ΕΜΙ που κατείχε ο διάσημος τραγουδιστής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Billboard.

Ο στόχος της πλήρους απόκτησης της ΕΜΙ για ένα συνολικό ποσό ύψους 2,3 δισ. δολαρίων έχει τεθεί σε κίνηση από τον Μάιο, υπό την καθοδήγηση της εταιρείας ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, Mubadala, σύμφωνα με το Variety.

Η Sony συμφώνησε να αποκτήσει και το χρέος ύψους 1,4 δισ. δολαρίων της ΕΜΙ στο πλαίσιο της συμφωνίας. Πριν την οριστική ολοκλήρωσή της, η εξαγορά της εταιρείας θα πρέπει να ελεγχθεί από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς οργανισμούς. Αν η συμφωνία εγκριθεί, η ΕΜΙ θα γίνει εξ ολοκλήρου θυγατρική της Sony.

Αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τον CEO και πρόεδρο της Sony, Kenichiro Yoshida, ο οποίος δήλωσε φέτος ότι θα ήθελε η εταιρεία του να παίξει ένα μεγαλύτερο ρόλο στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Άλλα σημαντικά σημεία στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, είναι ότι τα έσοδα της Sony για το α’ εξάμηνο περιλαμβάνουν μια αύξηση ύψους 30% στα έσοδα από το streaming, μια μείωση 30% στις πωλήσεις φυσικών προϊόντων, και μια βελτίωση 8% στα συνολικά έσοδα, που οφείλεται πιθανώς στα οπτικά μέσα και τις συνολικές πωλήσεις προϊόντων της εταιρείας.

Καλλιτέχνες όπως η Camila Cabello, η Pink και ο Calvin Harris είναι μερικοί μόνο από τους κορυφαίους performers αυτού του τριμήνου.