Η Sony θα κυκλοφορήσει τον διάδοχο του PlayStation 4

Η Sony θα κυκλοφορήσει τον διάδοχο του PlayStation 4

Αλλά δεν πρόκειται για το PlayStation 5

Το PlayStation 4 της Sony βρίσκεται σε κυκλοφορία για περίπου πέντε χρόνια τώρα, κάτι που σημαίνει ότι ξεκινάει να γίνεται κάπως ξεπερασμένο. Αλλά θα υπάρξει ένα PlayStation 5; Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, που κυριαρχεί στο χώρο του gaming τα τελευταία χρόνια. Και τώρα φαίνεται ότι υπάρχει μια απάντηση σε αυτό.

«Σε αυτή τη φάση, όσα μπορώ να δηλώσω είναι το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να έχουμε ένα πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα», δήλωσε στους Financial Times, ο πρόεδρος της Sony, Kenichiro Yoshida σχολιάζοντας ένα δημοσίευμα που κυκλοφόρησε την Τρίτη. Βέβαια, ο Yoshida δεν δήλωσε το αν η συσκευή θα είχε την ονομασία «PlayStation 5».

Οι σημαντικότερες αλλαγές στον κόσμο του gaming είναι η μετάβαση από τις κονσόλες στις φορητές συσκευές, η άνοδος του ψηφιακού streaming- το cloud gaming, όπως λεγόταν παλιά- και η εμφάνιση των λεγόμενων «esports». Μάλιστα, τα τελευταία απαιτούν μια μεγάλη ποσότητα επεξεργαστικής ισχύος, και γι’ αυτό το λόγο γίνεται σήμερα μέσω υπολογιστών.

Λίγες εβδομάδες πριν, η Sony δήλωσε ότι πειραματιζόταν με το να επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite στις συσκευές PS4, Android, iOS, Xbox One, Nintendo Switch, Windows και Mac. Ενώ από τη μεριά της, η Microsoft τη Δευτέρα ανακοίνωσε το «Πρότζεκτ Xcloud», το οποίο θα περιλαμβάνει το streaming των παιχνιδιών Xbox σε κονσόλες, υπολογιστές και κινητές συσκευές.

Βέβαια, ενώ μπορεί να εξασθενεί η κυριαρχία της κονσόλας ως πλατφόρμα, η Sony φαίνεται να πιστεύει ότι υπάρχει αρκετή ζήτηση να «πιάσει» τουλάχιστον μια ακόμη γενιά.