Η σουίτα των $10.000 για την ελίτ της Σίλικον Βάλλεϋ

Η σουίτα των $10.000 για την ελίτ της Σίλικον Βάλλεϋ

Το ξενοδοχείο στο Σαν Φρανσίσκο που αγαπούν οι επιτυχημένοι startupers και όπου τη σαμπάνια στη βεράντα τη φέρνει ένα drone.

Το Σαουσαλίτο είναι η πρώτη πόλη που συναντά κανείς μόλις περάσει στην άλλη πλευρά της γέφυρας Golden Gate. Μοιάζει με μεσογειακή παραλιακή πόλη και διαθέτει πολλά μικρά καταστήματα. Εκεί βρίσκεται το Casa Madrona, το ξενοδοχείο-φετίχ των νέων επιχειρηματιών και όσων έκαναν περιουσία στη Σίλικον Βάλλεϋ το οποίο ανακαινίστηκε το 2011 με κόστος $25 εκατ. ακριβώς για να γίνει ελκυστικό στο συγκεκριμένοι κοινό.

Εδώ δεν θα δείτε πολυελαίους, παχιά χαλιά και γκρουμς. Η κουλτούρα της Σίλικον Βάλλεϋ με τα t-shirt και την καθόλου παραδοσιακή νοοτροπία βρίσκει εδώ το αντίστοιχό της. Στη σουίτα Alexandrite, έκτασης 500 τ.μ. δεν υπάρχει τηλεόραση, αλλά ένα media wall με 9 οθόνες οι οποίες ελέγχονται από το τηλέφωνο, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή του επισκέπτη.

Στελέχη του ξενοδοχείου δηλώνουν πως εδώ ακριβώς -και με θέα τα ιστιοπλοϊκά και τις θαλαμηγούς στη μαρίνα- οι venture capitalists δέχονται φιλόδοξους επιχειρηματίες που κάνουν pitch το σχέδιό τους.

Με κόστος 10.000 δολάρια τη βραδιά, η σουίτα δεν είναι για τον καθένα. Όμως είναι ιδανική για εκδηλώσεις και πάρτι όπου ο σεφ είναι «αγκαζέ» για την εκδήλωση και που μια Mercedes ML350 Bluetec με οδηγό πηγαινοφέρνει τους υψηλότερους καλεσμένους.

Με 500.000 δολάρια εξασφαλίζεται διαμονή για έναν ολόκληρο μήνα σε 24 άτομα -χρησιμοποιούνται και άλλα δωμάτια του ξενοδοχείου- και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται ένα θαυμάσιο wine bar με κρασιά από τη Napa Valley που ανανεώνεται συνεχώς, καθώς και μια ιδιωτική κρουαζιέρα με θαλαμηγό.

Όμως δημοφιλέστερη, και με διαφορά, υπηρεσία είναι η παράδοση σαμπάνιας στη σουίτα με drone. Κόστισε μόλις μερικές χιλιάδες δολάρια σε σχεδιασμό και εξοπλισμό, όμως εξασφάλισε στο ξενοδοχείο άμεση δημοσιότητα και θρυλικό status ανάμεσα στο ευκατάστατο πλήθος της Silicon Valley που θέλει να βλέπει την τεχνολογία να αναλαμβάνει τα πάντα.

Προς το παρόν οι πτήσεις έχουν, δυστυχώς, διακοπεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς για τα drones στην Καλιφόρνια. Αλλά είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουν καθώς, περισσότερο από το χρήμα, οι startupers αγαπούν τα πανάκριβα και πανέξυπνα gadgets.

1/3