Οι «πράσινοι» στόχοι της Starbucks

Η παγκόσμια αλυσίδα καφέ στρέφεται σε πιο οικολογικές λύσεις για τα ποτήρια και τα καλαμάκια που χρησιμοποιεί.

Αφού δεσμεύτηκε τον περασμένο χρόνο να καταργήσει σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια από όλα τα καταστήματά της μέχρι το 2020, η Starbucks ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τα σχέδια της να δοκιμάσει τη χρήση ανακυκλώσιμων και κομποστοποιημένων ποτηριών, με σκοπό να διπλασιάσει τα ανακυκλώσιμα είδη της, όπως επίσης και την κομποστοποίηση και ανακύκλωση των ποτηριών της μέχρι το 2022.

Η Starbucks χρησιμοποιεί περίπου 7 δισεκατομμύρια ποτήρια κάθε χρόνο, και ενώ αυτά μπορούν να ανακυκλωθούν, η πλαστική τους επένδυση δυσκολεύει τη διαδικασία αυτή. Επομένως, τώρα η Starbucks θα δοκιμάσει μια ποικιλία από διαφορετικά ποτήρια το επόμενο έτος σε αρκετές βασικές αγορές, όπως η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ, το Λονδίνο και το Βανκούβερ.

Τα σχέδια του ποτηριού θα επιλεγούν μεταξύ των νικητών της NextGen Cup Challenge, που ξεκίνησε πέρυσι από την Starbucks και τους Closed Loop Partners, για να φέρουν κοντά τους επιχειρηματίες, τους ηγέτες της βιομηχανίας και τους ανακυκλωτές με σκοπό την ανάπτυξη ανακυκλώσιμων και/ή κομποστοποιημένων λύσεων.

Τα σχέδια για τη δοκιμή και την αναβάθμιση αυτών των πιο «πράσινων» ποτηριών συμπληρώνουν τα προϋπάρχοντα σχέδια της Starbucks για αντικατάσταση των πλαστικών καλαμακίων με πιο βιώσιμες εναλλακτικές. Η αλυσίδα φέτος το καλοκαίρι θα κατασκευάσει ανασχεδιασμένα ανακυκλώσιμα καπάκια για τα κρύα ποτά της σε διάφορες πόλεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με στόχο τα σχέδια αυτά να φτάσουν στις υπόλοιπες χώρες μέχρι τις αρχές του 2020. Τέλος, η Starbucks σχεδιάζει να διανέμει καλαμάκια από εναλλακτικά υλικά, ενώ τα πλαστικά καλαμάκια θα είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος για όσους τα χρειάζονται.