Η στέψη του Βασιλιά Καρόλου θα γίνει με λίγη «γεύση» από… Apple

Η στέψη του Βασιλιά Καρόλου θα γίνει με λίγη «γεύση» από… Apple
epa10351938 Britain's King Charles III (L) arrives at Luton Town Council, in Luton, Britain, 06 December 2022. King Charles III met community leaders and members of The Ghana Society, the Royal British Legion and the Luton Town football academy. EPA/ANDREW BOYERS / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο μινιμαλιστής σχεδιαστής, διάσημος για τη δημιουργία του iPhone της Apple, έχει σχεδιάσει το έμβλημα της στέψης του Βασιλιά Καρόλου.

του Chris Morris

Ο Jony Ive, ο εμβληματικός σχεδιαστής του iPhone, του iPod και πολλών άλλων συσκευών της Apple, επιλέχθηκε για να σχεδιάσει το έμβλημα για τη στέψη.

«Είναι μεγάλη τιμή που μπορώ να συνεισφέρω σε αυτή την αξιοσημείωτη εθνική περίσταση και η ομάδα μας είναι πολύ περήφανη για αυτή τη δουλειά», έγραψε ο Ive σε δήλωση στον ιστότοπο που είναι αφιερωμένος στη στέψη. «Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από την αγάπη του βασιλιά Καρόλου για τον πλανήτη, τη φύση και τη βαθιά ανησυχία του για τον φυσικό κόσμο».

Ο Ive, που το πλήρες όνομά του είναι Sir Jony Ive KBE, δεν είναι πλέον συνδεδεμένος με την Apple, αλλά θα είναι για πάντα συνδεδεμένος με την εταιρεία. Έγινε συνεργάτης μερικής απασχόλησης το 2015, αφού φέρεται να συγκρούστηκε με τον Τιμ Κουκ (κάτι που ο Κουκ αμφισβήτησε). Το 2019, ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, LoveFrom, αλλά εξακολουθούσε να συνεργάζεται με την Apple. Τον περασμένο Ιούλιο, τα δύο μέρη συμφώνησαν να σταματήσουν να συνεργάζονται αφού δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στους όρους ανανέωσης της σύμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έμβλημα θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στέψης του Καρόλου τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και της Συναυλίας της Στέψης στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Θα εμφανίζεται επίσης σε όλα τα επίσημα εμπορεύματα για την εκδήλωση και στα ψηφιακά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ίδιο το σχέδιο απεικονίζει χλωρίδα από τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου: το τριαντάφυλλο της Αγγλίας, το γαϊδουράγκαθο της Σκωτίας, τον ασφόδελο της Ουαλίας και το τριφύλλι της Βόρειας Ιρλανδίας. Αυτά τα λουλούδια σχηματίζουν το σχήμα του στέμματος του Αγίου Εδουάρδου, το οποίο θα φορέσει ο Κάρολος κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης.

«Το έμβλημα μιλά για τη χαρούμενη αισιοδοξία της άνοιξης και γιορτάζει την έναρξη αυτής της νέας εποχής για το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Ive. «Η ευγενική σεμνότητα αυτών των φυσικών μορφών συνδυάζεται για να ορίσει ένα έμβλημα που αναγνωρίζει τόσο τη χαρούμενη όσο και τη βαθιά σημασία αυτής της περίστασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com