Οι τάσεις στα κοκτέιλ για το 2020

Οι τάσεις στα κοκτέιλ για το 2020
Photo: pixabay.com
Τα βασικά συμπεράσματα για τις γευστικές προτιμήσεις της χρονιάς που έρχεται.

της Hannah Lott-Schwartz

Ζητήσαμε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Fortune την άποψη γνωστών προσωπικοτήτων στον χώρο των κοκτέιλ στις ΗΠΑ ως προς τις τάσεις που θα επικρατήσουν στα αγαπημένα μας ποτά την επόμενη χρονιά.

Και ιδού τα βασικά συμπεράσματα:

Καταρχήν, θα συνεχίσει να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ανθρακούχα κοκτέιλ, ύστερα κι από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το Aperol spritz φέτος. Η πορεία του συγκεκριμένου κοκτέιλ έχει αναγκάσει «τα μπαρ να σκεφτούν περισσότερο το πώς θα καταφέρουν να μιμηθούν αυτόν τον τύπο απλού και εύκολου ποτού, με τρόπο που να παραπέμπει σε κάτι ποιοτικό και ‘σπιτικό’» λέει ο Trevor Scovel, κορυφαίος μπάρμαν και επικεφαλής του Copper Spoon στο Φορτ Γουέιν.

Επιπλέον, προβλέπεται η έλευση ακόμα καλύτερου πάγου, εφόσον τα παγάκια δεν κάνουν για όλα τα κοκτέιλ και ολοένα και περισσότερα μπαρ αρχίζουν να συνειδητοποιούν αυτό το γεγονός. «Οι άνθρωποι κατανοούν πλέον τη σημασία του καλού πάγου» λέει η Kapri Robinson, η βραβευμένη μπαργούμαν του Reliable Tavern. Και ο Scovel, ο οποίος ξεκίνησε τη δική του εταιρεία πάγου επειδή δεν μπορούσε να βρει αυτό που ήθελε για τα κοκτέιλ του, συμφωνεί: «Η σωστή χρήση του πάγου μπορεί να αποδειχθεί τόσο απαραίτητη όσο η σωστή μίξη».

Το ποτό που φαίνεται ότι θα ξεχωρίσει από πλευράς δημοφιλίας τη νέα χρονιά είναι το τζιν. Ο Ben Buckley, επικεφαλής του boutique ξενοδοχείου Laylow in Waikiki, δεν έχει καμία αμφιβολία ως προς αυτό: «Το τζιν θα σαρώσει του χρόνου». Ο βασικός λόγος είναι η χρήση περισσότερων φυτικών συστατικών στα κοκτέιλ στις ΗΠΑ, για την υποστήριξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής – γεγονός που ευνοεί τα ποτά που βασίζονται στο τζιν. Και η τάση αυτή ενισχύεται από την απομάκρυνση από το παραδοσιακό στυλ του dry τζιν του Λονδίνου και την εστίαση στην προσθήκη τοπικών συστατικών.

Τέλος, όλοι συμφωνούν ότι το 2020 θα κυριαρχήσει η τάση προς πιο απλά κοκτέιλ. Ο Leigh Lacap, επικεφαλής του Campfire στο Σαν Ντιέγκο που εμφανίζεται σταθερά στις λίστες με τα καλύτερα εστιατόρια στις ΗΠΑ, παραδέχεται ότι δεν του αρέσει η εξέλιξη αυτή, αλλά είναι αναπόφευκτη. «Θα δούμε περισσότερες τεχνικές για την εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος» λέει. «Λιγότερα φρέσκα εσπεριδοειδή, λιγότερο κόστος, λιγότερη δουλειά – περισσότερη επιστήμη και περισσότερη ταχύτητα».

Πηγή: fortune.com