Η Tesla «κοιτάει στα μάτια» την Audi – Πούλησε 1,89 εκατομμύρια οχήματα το 2023

Η Tesla «κοιτάει στα μάτια» την Audi – Πούλησε 1,89 εκατομμύρια οχήματα το 2023
Pedestrians walk past a TESLA electric car store in Shanghai, China, on April 6, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Παραμένει κυρίαρχος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Tesla έφτασε πολύ κοντά στο να ξεπεράσει πέρυσι μια από τις πιο μεγαλύτερες μάρκες αυτοκινήτων της Γερμανίας.

Η Audi της Volkswagen πούλησε 1,89 εκατομμύρια οχήματα το 2023, ξεπερνώντας οριακά τις 1,81 εκατομμύρια παραδόσεις του αμερικανικού κατασκευαστή. Μετά από τρία χρόνια πτώσης, η γερμανική εταιρεία κατάφερε να παραμείνει μπροστά, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 17% χάρη στην ισχυρή ζήτηση στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Audi τα τελευταία χρόνια κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις ανταλλακτικών και μια σύνθετη στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η premium μάρκα δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι περιορίζει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων για να μην επιβαρύνει τα εργοστάσια και τις αντιπροσωπείες εν μέσω της βραδύτερης ανάπτυξης των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλματώδης άνοδος της Tesla, ωστόσο, έχει επιβραδυνθεί. Ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ δήλωσε στους αναλυτές πριν από ένα χρόνο ότι η εταιρεία είχε τη δυνατότητα να παράγει 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2023, αλλά μια σειρά από μειώσεις τιμών οδήγησε σε μικρότερη ζήτηση. Η Tesla παρέδωσε περισσότερα οχήματα από ό,τι αναμενόταν το τέταρτο τρίμηνο, αν και όχι αρκετά για να παραμείνει μπροστά από την κινεζική BYD Co. στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Παρότι οι Γερμανοί καταγράφουν πρόοδο στη στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξακολουθούν να υπολείπονται σε σύγκριση με την Tesla. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε πέρυσι περισσότερα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα από ό,τι η Audi, η BMW και η Mercedes-Benz μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: