Οι τέσσερις χρησιμότερες συμβουλές για νέους επενδυτές

Οι τέσσερις χρησιμότερες συμβουλές για νέους επενδυτές

Αν ο κόσμος των επενδύσεων σας τρομάζει, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το CNN Money συγκέντρωσε τις πολυτιμότερες επενδυτικές συμβουλές για εσάς.

Το CNN Money ρώτησε χρηματιστές της Wall Street και Αμερικανούς πολίτες τι θα έκαναν αν είχαν χίλια δολάρια για επενδύσεις. Όλοι απάντησαν πως το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι εξίσου σημαντικό με το να γνωρίζεις όλους τους όρους και τα ακρωνύμια των επενδύσεων.

Πριν αποφασίσετε, όμως, να ασχοληθείτε με τον κόσμο των επενδύσεων, τέσσερα είναι τα πράγματα που πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας:

1) Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Οι ειδικοί των επενδύσεων εξηγούν πως το να γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε είναι ο «χάρτης» που θα σας οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή- είτε πρόκειται για την αγορά ενός σπιτιού, είτε για αγορά ενός αυτοκινήτου-οι ξεκάθαροι στόχοι είναι το «κλειδί» της επιτυχίας.

2) Μπορώ να δω την ταυτότητά σας, παρακαλώ;

Η ηλικία είναι ένας σημαντικός δείκτης προκειμένου να μετρήσετε πόσο ρίσκο έχετε περιθώριο να πάρετε. Σύμφωνα με τους επενδυτές, ο γενικός κανόνας είναι πως όσο πιο νέος είναι κανείς, τόσο μεγαλύτερο είναι και το ρίσκο που μπορεί να πάρει.

3) Ποιο είναι το πρόγραμμά σας;

Το πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε για να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για τις μετοχές, τα ομόλογα, τα νομίσματα και τα εμπορεύματα εξαρτάται από εσάς και μόνο. Οι ειδικοί και οι επενδυτές συμβουλεύουν τους αρχάριους να ξεκινούν με τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) και στη συνέχεια με ένα ευρύ φάσμα μετοχών.

4) Ποιες είναι οι επιπλέον χρεώσεις;

Είτε θέλετε να επιλέξτε τα ETFs, είτε μεμονωμένες μετοχές, προσοχή στα τέλη και τις επιπλέον χρεώσεις. Για παράδειγμα, για κάθε ETFC χρεώνονται 9,99 δολάρια ανά παραγγελία. Αν έχετε μόνο 1.000 δολάρια για να επενδύσετε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα.