Η τεχνητή νοημοσύνη “πριονίζει” ήδη θέσεις από το γερμανικό δημόσιο

Η τεχνητή νοημοσύνη “πριονίζει” ήδη θέσεις από το γερμανικό δημόσιο
Photo: pixabay.com
Η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα αντικαταστήσει δημοσίους υπαλλήλους με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε σε σχέδια θέσπισης νομικών και τεχνικών όρων για τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στον δημόσιο τομέα.

Τα σχέδια αποτελούν μέρος μιας νέας στρατηγικής δεδομένων, την οποία ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο κατά τις διήμερες εργασίες του στο ανάκτορο Μέζεμπεργκ, έξω από το Βερολίνο.

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει την ανάπτυξη των δικών της μοντέλων γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης, γνωστών ως Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (LLMs).

«Εξετάζουμε αν και σε ποιο βαθμό τα LLMs θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση στον δημόσιο τομέα, με σεβασμό στην προστασία των δεδομένων», υπογραμμίζεται σε έγγραφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερμανία διαθέτει έναν πελώριο όγκο δεδομένων που τώρα θέλει να αξιοποιήσει, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακών Υποθέσεων Φόλκερ Βίσινγκ.

«Μέχρι σήμερα, δεδομένα παραμένουν πολύ συχνά αχρησιμοποίητα και, ως εκ τούτου, δεν αξιοποιούνται για ψηφιακές καινοτομίες. Αυτό ισχύει τόσο για δεδομένα του βιομηχανικού κλάδου όσο και του δημόσιου τομέα. Θέλουμε και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: