Η Toyota επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Toyota επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πάρει στα σοβαρά την αυτόματη οδήγηση.

Το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων πρόκειται να επενδύσει σε διάστημα πέντε ετών στην τεχνητή νοημοσύνη η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota. Για τον σκοπό αυτό, θα ιδρύσει μία θυγατρική εταιρεία, την Toyota Research Institute, η οποία θα εδρεύει στη Silicon Valley και στο Cambridge.

Η έρευνα της εταιρείας θα αφορά στην δημιουργία πλήρως αυτόματων αυτοκινήτων με σκοπό αυτά να βγουν στην παραγωγή. Η μελέτη θα εξειδικεύεται στην αποφυγή ατυχημάτων μέσω λειτουργιών όπως το αυτόματα φρενάρισμα.

«Υπάρχουν πολλοί που θέτουν την αυτόματη οδήγηση ως τον απώτερο στόχο. Αυτό έχει σίγουρα προγραμματιστεί για το μέλλον. Αυτό που εμείς επιθυμούμε είναι να αρχίσουμε αμέσως να σώζουμε ζωές», σχολιάζει ο εκπρόσωπος της Toyota John Hanson.

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό αποτελούν προτεραιότητα και για τη Silicon Valley. Ομάδες εργασίας μελετούν ήδη τη σχετική τεχνολογία, σειρά αυτοκινητοβιομηχανιών έχουν στείλει προσωπικό για να λάβει την τεχνογνωσία, ενώ τα αυτόματα αυτοκίνητα της Google κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους γύρω από τα εργαστήρια.