Η Toyota θέλει να κάνει πραγματικότητα την αυτο-οδήγηση

Η Toyota θέλει να κάνει πραγματικότητα την αυτο-οδήγηση
Japan's auto giant Toyota demonstrates autonomous driving with a Lexus GS450h on the Tokyo metropolitan highway during Toyota's advanced technology presentation in Tokyo on October 6, 2015. Toyota is expecting to commercialise autonomous vehicles before the Tokyo Olympics in 2020. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO (Photo credit should read YOSHIKAZU TSUNO/AFP/Getty Images)

Στο μέλλον τα αυτοκίνητα θα μπορούν να έχουν υψηλότερες γνωστικές επιδόσεις σε σχέση με τον άνθρωπο.

H Toyota επενδύει σε ένα νέο εγχείρημα, κάνοντας την αυτό-οδήγηση των αυτοκινήτων πραγματικότητα. Ειδικότερα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα αγοράσει ένα ποσοστό 3% για 8,2 εκατ. δολάρια από την τεχνολογική εταιρεία Preferred Network, που εδρεύει στο Τόκιο. Μάλιστα, είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι η συμφωνία θα «κλείσει» μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η Toyota από την πλευρά της, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα προσθέσει την αυτό-οδήγηση στα αυτοκίνητα μέχρι το 2020, ενώ οι επενδυτές της εταιρείας δηλώνουν ότι η εταιρεία προχωρά ένα βήμα παραπέρα αναπτύσσοντας αυτόνομα οχήματα.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Toyota, Aaron Fowles, δήλωσε στο Fortune ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την έρευνα της Preferred Network στην «έξυπνη τεχνολογία των αυτοκινήτων». Προσέθεσε ακόμη ότι η εν λόγω έρευνα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη συστημάτων στον τομέα επεξεργασίας της εικόνας, όπου τα αυτοκίνητα θα μπορούν να έχουν υψηλότερες γνωστικές επιδόσεις σε σχέση με τον άνθρωπο.

Σημειώνεται ότι η Preferred Networks έχει δεχθεί και άλλες επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple.

Αυτή είναι η τελευταία φορά που η Toyota επενδύει στην τεχνολογία AI (τεχνητή νοημοσύνη), καθώς το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 50 εκατ. δολάρια, τα επόμενα χρόνια, για τη δημιουργία ερευνητικών κέντρων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Stanford και το ΜΙΤ, ενώ αφιέρωσε ένα δισ. δολάρια στo «Toyota Research Institute» ένα ερευνητικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης.