Η τσάντα των 200.000 ευρώ

Ρεκόρ τιμής πώλησης, κατέρριψε η τσάντα του οίκου Hermès σε δημοπρασία του Christie's.

Μια φούξια γυναικεία τσάντα με κοντό χέρι από δέρμα κροκοδείλου του οίκου Hermès κατέρριψε το ρεκόρ τιμής πώλησης για ένα τέτοιου είδους αξεσουάρ, καθώς ο αγοραστής της έδωσε 202.000 ευρώ για να την αποκτήσει κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκου Christie’s στο Χονγκ Κονγκ.

Η τσάντα πωλήθηκε χθες βράδυ σε Ασιάτη αγοραστή, στο τέλος μιας δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε σε «φρενήρεις ρυθμούς από την αρχή μέχρι το τέλος», εξήγησε ο οίκος δημοπρασιών. Η τελική τιμή ήταν κατά 15% υψηλότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις του οίκου Christie’s.

«Η τσάντα Diamond Birkin 35 -ανήκει στη σειρά που είναι αφιερωμένη στη βρετανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζέιν Μπέρκιν- από δέρμα κροκοδείλου αλμυρού νερού, με τα τελειώματά της από χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια, χρώματος φωτεινού φούξια ξετρέλανε τον κόσμο και πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ του 1,72 εκατομμυρίου δολαρίων Χονγκ Κονγκ».

hermes_birkin

Η τσάντα, που έχει φάρδος 35 εκατοστών και ύψος 25 εκατοστών, κλείνει με φερμουάρ φτιαγμένο από χρυσό και διαμάντια, διευκρινίζει ο οίκος.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας αυτής πωλήθηκαν περί τις 300 επώνυμες τσάντες. Μία «Kelly» του οίκου Hermès από μαύρο κροκόδειλο πωλήθηκε 132.000 ευρώ, επίσης τιμή ρεκόρ για ένα προϊόν της σειράς αυτής που είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη Γκρέις Κέλι.

Οι τσάντες πολυτελείας με κοντό χέρι έχουν γίνει το πάθος των συλλεκτών τον τελευταίο καιρό, οι οποίοι τις αγοράζουν με μανία σε δημοπρασίες σε όλο τον κόσμο.