Η Uber δέχθηκε μήνυση 45 εκατ. ευρώ από έναν χωρισμένο σύζυγο

Η Uber δέχθηκε μήνυση 45 εκατ. ευρώ από έναν χωρισμένο σύζυγο
A photo illustration shows the Uber app logo displayed on a mobile telephone, as it is held up for a posed photograph in central London, Britain October 28, 2016. REUTERS/Toby Melville/Illustration Photo:

Σύμφωνα με τη Le Figaro, η τεχνολογική εταιρεία δέχτηκε μήνυση πολλών εκατομμυρίων από Γάλλο επιχειρηματία στην Côte d’Azur.

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, υποστηρίζει ότι η Uber δέχτηκε μήνυση πολλών εκατομμυρίων από Γάλλο επιχειρηματία στην Côte d’Azur. Ο ίδιος κατηγορεί την εταιρεία ότι του κατέστρεψε τον γάμο.

Το αξιοσημείωτο είναι, πως μπορεί η Uber να καταστρέψει έναν γάμο;

Σύμφωνα με τον ενάγων, ένα bug στην εφαρμογή της Uber επέτρεψε στη γυναίκα του να εντοπίσει την τοποθεσία του και αυτό με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο διαζύγιο. Μετά το γεγονός αυτό, ο χωρισμένος σύζυγος ζητά από την εταιρεία αποζημίωση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ. Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Η Le Figaro παρ’ όλα αυτά δεν αναφέρει το που μπορεί να πήγε ο επιχειρηματίας και οδήγησε την (πρώην πλέον) σύζυγο στο διαζύγιο.

Όλα ξεκίνησαν…

Φαίνεται ότι ο άνδρας δανείστηκε το iPhone της συζύγου του και έκανε log in στο Uber app. Στη συνέχεια έκανε log out και επέστρεψε το κινητό στη σύζυγο. Ωστόσο, εκείνη μπορούσε να βλέπει ακόμη τα notifications που προορίζονταν για τον λογαριασμό του. Αυτό στη συνέχεια της επέτρεψε να δει την τοποθεσία του.

Το σχόλιο της Uber σχετικά με το συμβάν ήταν ότι δεν κάνει κανένα σχόλιο για ιδιωτικές υποθέσεις και ειδικά αυτές που αφορούν σε ένα διαζύγιο: «Uber doesn’t comment publicly on individual cases, and especially on cases that involve a divorcing couple».

Η γαλλική εφημερίδα δοκίμασε να κάνει log in σε ένα άλλο iPhone σε λογαριασμό Uber και πράγματι μετά το log out τα notifications συνέχισαν να έρχονται, αλλά δεν δόθηκε κάποια πληροφορία για την τοποθεσία. Το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει μόνο στο iOS app.