Η Uber φέρνει υπηρεσία «ιπτάμενων» ταξί στην Νέα Υόρκη (Βίντεο)

Η Uber φέρνει υπηρεσία «ιπτάμενων» ταξί στην Νέα Υόρκη (Βίντεο)
Η νέα υπηρεσία Uber Copter έχει σκοπό να μειώσει τη διαδρομή Μανχάταν - αεροδρόμιο JFK στα 30 λεπτά.

Όταν η Uber ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφέρει υπηρεσία με ταξί-ελικόπτερα πριν τρία χρόνια, οι φήμες σε ίντερνετ και μίντια για το αν κάτι τέτοιο θα γίνει όντως πραγματικότητα, άρχισαν να φουντώνουν. Ενώ, τα «ιπτάμενα» οχήματα δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, η υπηρεσία με την ονομασία Uber Copter θα είναι διαθέσιμη στις 9 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

Ο χρήστης θα μπορεί να κλείσει αυτή την υπηρεσία μέσω του app της Uber και θα μεταφέρει τους επιβάτες από το Μανχάταν στο JFK αεροδρόμιο μέσα σε οκτώ λεπτά. Η ολιγόλεπτη αυτή πτήση έχει σκοπό να σώσει χρόνο από πολλούς ανθρώπους που κάνουν κάθε μέρα αυτή τη διαδρομή.

Μέχρι στιγμής η διαδρομή αυτή με το αυτοκίνητο είναι περίπου μία ώρα, ενώ σε ώρες αιχμής μπορεί να διαρκέσει ακόμη και δύο με τρεις ώρες. Άλλες μέθοδοι μετακίνησης, όπως είναι το τρένο, μπορεί διαρκέσουν από 50 έως και 75 λεπτά. Η υπηρεσία Uber Coper υπόσχεται να μειώσει όλη αυτή τη διαδρομή στα 30 λεπτά.

Η Uber Coper θα είναι διαθέσιμη για τα Platinum και Diamond μέλη του προγράμματος Uber Rewards της εταιρείας. Οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση το Uber Coper κατόπιν αιτήματος ή μέχρι και πέντε ημέρες νωρίτερα. Τα ελικόπτερα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και πέντε άτομα και θα εκτελούν δρομολόγια από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά την απογευματινή ώρα αιχμής. Μετά την κράτηση των θέσεων, οι επιβάτες θα λαμβάνουν ένα email από την Uber με κάρτα επιβίβασης. Όπως η Uber, έτσι και η Uber Copter θα τιμολογεί ανάλογα με τη ζήτηση.

Ο Nikhil Goel, επικεφαλής προϊόντος της Uber Elevate, δήλωσε ότι μία μέση διαδρομή θα κοστίσει μεταξύ 200 και 225 δολαρίων ανά άτομο. Οι επιβάτες όταν μπουν στο ελικόπτερο θα βλέπουν ένα μικρό βίντεο 90 δευτερολέπτων σχετικά με την ασφάλεια στον αέρα. Θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν μία προσωπική τσάντα και μία χειραποσκευή που δεν θα υπερβαίνει τα 18 κιλά. Βέβαια, η Uber δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσφέρει υπηρεσία μετακίνησης με ελικόπτερο.

Τον Μάρτιο η Blade Urban Air Mobility, εκτελεί επίσης μικρές διαδρομές με ελικόπτερο από αστικές πόλεις σε αεροδρόμια. Οι δύο αυτές υπηρεσίες έκαναν την εμφάνισή τους σε μία περίοδο όπου υπάρχει ένα ενεργό κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στα ελικόπτερα στη Νέα Υόρκη λόγω του έντονου θορύβου που προκαλούν και των ρύπων που αφήνουν. Μάλιστα η ομάδα Stop the Chop υποστηρίζει ότι όλες οι εμπορικές πτήσεις στην πόλη πρέπει να απαγορευτούν.