Η UEFA δίνει «ανάσα» 236 εκατ. ευρώ στις Ομοσπονδίες της

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η οικονομική ενίσχυση που είναι μέρος του προγράμματος «HatTrick» θα ανακουφίσει τις Ομοσπονδίες που έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία.

Ο πρόεδρός της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν ανακοίνωσε ενίσχυση 236.5 εκατ. ευρώ για την στήριξη των εξόδων των ομοσπονδιών. Η οικονομική αυτή ενίσχυση είναι μέρος του προγράμματος «HatTrick».

Πάνω από 4 εκατ. ευρώ σε κάθε ομοσπονδία

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2004 με στόχο να διατίθενται χρήματα στις ομοσπονδίες και ο αρχικός σκοπός ήταν να συνεισφέρει με 2.6 δις έως το 2024. Φυσικά, δεν υπήρχε η πρόθεση να δοθούν από τώρα τα χρήματα, αλλά κατάσταση έκτακτης ανάγκης που υπάρχει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, άλλαξε τα πλάνα και τον σχεδιασμό της UEFA. O Τσέφεριν έκανε μάλιστα λόγο για μία κατάσταση άνευ προηγουμένου. Έτσι γνωστοποίησε πως συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση περίπου 4.3 εκατ. ευρώ ανά ομοσπονδία.

Σε δηλώσεις του, ο ισχυρός άνδρας της UEFA, ανέφερε: «Νομίζω ότι αυτή είναι μια υπεύθυνη απόφαση να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και είμαι περήφανος για την ενότητα που δείχνει το ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Χωρίς αμφιβολία, το ποδόσφαιρο θα είναι ξανά στο επίκεντρο όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όταν έρθει η ώρα, το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα».