Η UEFA δίνει «ανάσα» 236 εκατ. ευρώ στις Ομοσπονδίες της

Η UEFA δίνει «ανάσα» 236 εκατ. ευρώ στις Ομοσπονδίες της
epa08192471 An interior view of the Saint-Petersburg Arena in St. Petersburg, Russia, 04 February 2020. St. Petersburg will host four UEFA EURO 2020 matches, including a quarter final. The UEFA EURO 2020 soccer championship will take place in Europe from 12 June to 12 July 2020. A joint delegation of the UEFA held its fifth official inspection tour to the stadium hosting the EURO 2020 in St. Petersburg. EPA/ANATOLY MALTSEV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η οικονομική ενίσχυση που είναι μέρος του προγράμματος «HatTrick» θα ανακουφίσει τις Ομοσπονδίες που έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία.

Ο πρόεδρός της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν ανακοίνωσε ενίσχυση 236.5 εκατ. ευρώ για την στήριξη των εξόδων των ομοσπονδιών. Η οικονομική αυτή ενίσχυση είναι μέρος του προγράμματος «HatTrick».

Πάνω από 4 εκατ. ευρώ σε κάθε ομοσπονδία

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2004 με στόχο να διατίθενται χρήματα στις ομοσπονδίες και ο αρχικός σκοπός ήταν να συνεισφέρει με 2.6 δις έως το 2024. Φυσικά, δεν υπήρχε η πρόθεση να δοθούν από τώρα τα χρήματα, αλλά κατάσταση έκτακτης ανάγκης που υπάρχει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, άλλαξε τα πλάνα και τον σχεδιασμό της UEFA. O Τσέφεριν έκανε μάλιστα λόγο για μία κατάσταση άνευ προηγουμένου. Έτσι γνωστοποίησε πως συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση περίπου 4.3 εκατ. ευρώ ανά ομοσπονδία.

Σε δηλώσεις του, ο ισχυρός άνδρας της UEFA, ανέφερε: «Νομίζω ότι αυτή είναι μια υπεύθυνη απόφαση να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και είμαι περήφανος για την ενότητα που δείχνει το ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Χωρίς αμφιβολία, το ποδόσφαιρο θα είναι ξανά στο επίκεντρο όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όταν έρθει η ώρα, το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα».