Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει νέο τίτλο στον πρίγκιπα Γουίλιαμ μετά το Megxit

Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει νέο τίτλο στον πρίγκιπα Γουίλιαμ μετά το Megxit
epa07629506 Britain's Prince William, the Duke of Cambridge makes a speech at a commemorative service to mark the 75th anniversary of the D-Day landings at the National Memorial Arboretum in Staffordshire, Britain, 06 June 2019. Memorial events are taking place across the world today to mark the 75th anniversary of the D-Day landings on 06 June 1944, which marked the beginning of the end of World War II in Europe. EPA/VICKIE FLORES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπορεί ο τίτλος αυτός να μην έχει σχέση με τον αδελφό του Χάρι, ωστόσο φαίνεται πως μετά την παραίτηση-«βόμβα», η βασίλισσα επιχειρεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ισχύ του πρίγκιπα και μελλοντικού βασιλιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάθε κίνηση της βασίλισσας Ελισάβετ, μετά το περιβόητο Megxit παρακολουθείται στενά από τα βρετανικά μέσα.

Αυτή τη φορά, η βασίλισσα της Αγγλίας προχώρησε σε μία κίνηση που έκανε όλους να αναρωτιούνται αν πρόκειται για κάτι που έγινε σκόπιμα, εξαιτίας της εξόδου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από την βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βασίλισσα έδωσε ένα νέο τίτλο στον εγγονό της, Γουίλιαμ. Τον έχρισε Ύπατο Αρμοστή στη Γενική Συνέλευση της Εκκλησίας της Σκοτίας.

Η θέση αυτή χρίζει τον Γουίλιαμ προσωπικό εκπρόσωπο της βρετανικής μονάρχη στην εκκλησία της Σκοτίας. Στα νέα του καθήκοντα συμπεριλαμβάνονται επίσημες επισκέψεις, καθώς και τελετουργικά καθήκοντα.

Μπορεί ο τίτλος αυτός να μην έχει σχέση με τον αδελφό του Χάρι, ωστόσο φαίνεται πως μετά την παραίτηση-«βόμβα», η γιαγιά του και βασίλισσα της Αγγλίας επιχειρεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ισχύ του πρίγκιπα και μελλοντικού βασιλιά, Γουίλιαμ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.